10:41, sob, 4. Maj

Odlična novica: Priskrbeli nujno potrebna zdravila za 30 slovenskih otrok z epilepsijo





Društvo Viljem Julijan je na družbenem omrežju sporočilom da jim je uspelo pridobiti pomembno zdravilo: “Priskrbeli smo nujno potrebna zdravila za kar 30 slovenskih otrok z epilepsijo. Mali borci, ki imajo epilepsijo so se nedavno namreč znašli v nedopustni situaciji, saj v Sloveniji v lekarnah niso več mogli dobiti nujno potrebnih zdravil.”
V Društvu Viljem Julijan so takoj stopili v akcijo in smo organizirali nakup zdravil v tujini, sedaj pa so uspeli v dobrem tednu dni proti-epileptična zdravila dostaviti vsem otrokom, katerih starši so se na njih obrnili po pomoč: “V to smo vložili veliko energije in truda, zdravila pa smo z Gregor Bezenšek ml. – SoulGreg Artist šli tudi osebno iskati čez mejo. Prošenj je bilo veliko, tako da smo pridobili okrog 40 škatlic zdravil, ki smo jih že razdelili otrokom. Pri tem smo nakup zdravil tudi v celoti krili iz naših sredstev.”

Z akcijo bodo nadaljevali

Epilepsija je zelo težko zdravstveno stanje, ki lahko privede do življenjske ogroženosti in hospitalizacije na intenzivnem oddelku bolnice. Zato pravijo še, da bodo s svojo akcijo nadaljevali dokler bo potrebno: “Ker je nedopustno in sramotno, da imamo v Sloveniji pomanjkanje nujno potrebnih zdravil smo v našem društvu tudi apelirali na pristojne državne institucije, da nemudoma pristopijo k reševanju te problematike in zagotovijo, da se pomanjkanje zdravil v Slovenij ne bo nikoli več zgodilo.”

V kolikor bi še kdo potreboval ta zdravila za svoje otroke se obrnite na njih in jim pišite na: drustvo@viljem-julijan.si. Za zdravila za naše male borce lahko prispevate tudi donacijo z SMS VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6908 898 (Sklad Viljem Julijan

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.