09:06, ned, 19. Maj

Odlično: Eržen na SP na velodromu do srebrne kolajne





Mladi slovenski kolesar Žak Eržen je na mladinskem svetovnem prvenstvu na velodormu v kolumbijskem Caliju osvojil srebrno kolajno v disciplini Omnium, je v izjavi za javnost sporočilo njegovo moštvo Adria Mobil.

Eržen je v ponoči v Kolumbiji za las ostal brez zlata, potem ko je v tesnem obračunu zbral pet točk manj od zmagovalca Danila Jakovleva iz Ukrajine (115 točk). Tretje mesto je pripadlo Nemcu Bruno Kesslerju (106).

Eržen bo od leta 2025 dirkal v svetovni seriji za Bahrain Victorious

Sedemnajstletni Eržen je osvojil že tretjo kolajno na mladinskih SP v dirkališčnem kolesarstvu. Lani je na svetovnem prvenstvu v Tel Avivu osvojil zlato v dirki na izpadanje ter bron v disciplini scratch oziroma dirki na končni cilj. Srebro je v dirki na izpadanje osvojil tudi na letošnjem EP za mlajše kategorije v portugalski Anadii. Bron ima še z EP leta 2022.

Eržen bo od leta 2025 dirkal v svetovni seriji za Bahrain Victorious. Tam kolesarita še dva njegova rojaka, Matej Mohorič in Matevž Govekar. Sedemnajstletnik se bo sicer prihodnje leto iz Adrie Mobil preselil k razvojni ekipi Bahraina Victoriousa, Friuili ASD, nato pa bo od 2025 kolesaril za ekipo iz svetovne serije.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.