14:57, sob, 18. Maj

Odlično: Slovenka na zmagovalnih stopničkah na grad slamu v Bakuju





Slovenska judoistka Maruša Štangar je osvojila bron v kategoriji do 48 kg na grand slamu v Bakuju. S tem dosežkom si je zagotovila tudi mesto na decembrskem mastersu. Zmagala je letošnja evropska prvakinja Francozinja Shirine Boukli pred Italijanko Francesco Milani, tretje mesto si je s Štangarjevo razdelila Milica Nikolić iz Srbije.

Prva izmed treh Slovenk je v azerbajdžanski prestolnici nastopila Maruša Štangar, ki je prevladovala v parterju in s tremi zmagami in porazom v polfinalu, kjer je bila po vsega 22 sekundah boljša Milanijeva, zasedla tretje mesto.

“Dan je bil težek, dolga tekma je bila in ni bilo lahko držati koncentracije. Drugače sem se počutila kar dobro, začela sem sicer bolj ‘na zavori’ in prisotna je bila anksioznost, a vedela sem, da imam možnost za dober rezultat. Vsaka borba je bila po svoje zelo naporna. Prva nasprotnica je bila sicer nekoliko nižjega ranga, a nisem smela narediti napake in prva borba je tako ali tako vedno težka, tudi danes je bila. Nato paso bile močne nasprotnice in težke borbe. No, v polfinalu je bilo hitro konec,” je povedala Štangarjeva.

Uspela se je vrniti po dolgi odsotnosti

Po več kot letu dni je ponovno osvojili medaljo na tem tekmovanju. “Občutek je super. Ta medalja mi veliko pomeni, predvsem, da sem se uspela vrniti po tako dolgi odsotnosti. Rama je povsem pozdravljena, tudi koleno se ‘drži’. Z medaljo sem si tudi priborila veliko točk in zagotovila mesto na mastersu. Pomeni tudi potrdilo, da delamo dobro,” je dodala Štangarjeva.

V Bakuju se bosta predstavili še Andreja Leški (do 63 kg) in Metka Lobnik (do 78 kg). Predvsem Andreja Leški, trenutno najvišje uvrščena slovenska predstavnica na lestvici Mednarodne judo zveze (IJF), bo skušala popraviti vtis s svetovnega prvenstva, ki ga je pred tremi tedni gostil uzbekistanski Taškent. Tam je svetovna podprvakinja iz lanske Budimpešte izgubila že ob prvem nastopu proti Portugalki Barbari Timo in precej prej od lastnih visokih pričakovanj sklenila tekmovanje.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.