19:55, sre, 24. Apr

ODLIČNO: Timi Zajc na svetovnem prvenstvu na stopničkah!

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc (642,7 točke) je na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu osvojil bron.

Čeprav je imel po prvih dveh serijah Zajc kar 12,3 točke naskoka pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom, se mu nastop v tretji seriji ni posrečil. Zmagal je Kraft (647,4). Zaradi težav z vetrom četrte serije ne bo.

V regiji Bad Mitterndrof tudi danes niso imeli sreče z vremenom. Organizatorjem svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, danes bi morali biti ob 14. uri tretja in četrta serija, je živce kravžljal premočan bočen veter.

Start tretje serije so tako od 14. ure vsakič znova prestavljali za 15 minut, ker na Kulmu ni reflektorjev, pa je bil zadnji možen start ob 16. uri.

Zajcu se nastop ni posrečil, zato pa je bolje nastopil Kraft, ki je tako pred domačimi navijači po le eni današnji seriji osvojil prvi naslov na SP v poletih. Srebro je pobral Nemec Andreas Wellinger, ki je na zmagovalni oder napredoval s četrtega mesta po prvem dnevu, Zajc pa je nazadoval na tretje mesto in za zmagovalcem zaostal za 4,7 točke.

V igri za kolajne v kraljevski disciplini smučarskih skokov je bil še en Slovenec. Lovro Kos (628,6) je zasedel peto mesto.

Domen Prevc (580,8), 15. po polovici tekmovanja, je bil na koncu 14., Peter Prevc (481), 16. po prvih dveh serijah, pa ga je v tretji povsem polomil in zmogel le 132 metrov, tako da je zdrsnil na končno 26. mesto.

V nedeljo ob 14. uri sledi še moštvena tekma, na kateri bodo Slovenci branili zlato iz Vikersunda 2022.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.