07:12, pet, 24. Maj

Odlično: Vnovič vrhunski dosežek Lampičeve v biatlonu!

Italijanka Dorothea Wierer je zmagovalka sprinterske preizkušnje svetovnega pokala za biatlonke v italijanski Anterselvi. Najboljša Slovenka je bila Anamarija Lampič, ki je z dvema zgrešenima streloma končala na petem mestu, zaostala je 18,4 sekunde.

Lampič je tako izenačila svojo doslej najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, peta je bila tudi na sprintu v Hochfilznu. Po prvem streljanju je bila 21., po drugem deseta, obakrat je zgrešila po enkrat.

V zadnjem tekaškem delu pa je precej pridobila in je v cilj s startno številko 27 pritekla kot tretja. A sta jo nato prehiteli še Norvežanka Marte Oslbu Roeiseland in Francozinja Chloe Chevalier.

V prvem krogu Lampič ni tekaško pretiravala, pokazala pa je tudi, da ji gre streljanje leže vse bolje. Hitro je zadela štiri tarče, nato pa zadnji strel zgrešila in morala je v dodatnih 150 metrov.

Na progi je bila spet vse hitrejša, veliko mero zrelosti pa je pokazala pri streljanju stoje. Čeprav je zgrešila prvi strel, je to ni vrglo iz tira. Umirila se je in nato zadela preostale štiri tarče.

Z zgolj dvema kazenskima krogoma in z vnovič daleč najboljšim časom teka se je Lampičeva nekaj časa spogledovala celo z zmagovalnim odrom. Na koncu pa je za svojo prvo uvrstitvijo med najboljše tri med biatlonkami zaostala manj kot deset sekund.

“Danes mi je uspela res dobra tekma. Že pred začetkom sva se z Riccom zmenila, da zadnji kilometer ali zadnjih 500 metrov pred streliščem resnično spustim in se osredotočim na streljanje. Mislim, da mi je res dobro uspelo. Škoda le zadnjega strela leže, kjer bi lahko naredila ničlo. Stoje sem zelo vesela, da sem zgrešila samo enkrat. To je zame že tako, kot da bi zmagala,” je za Smučarsko zvezo Slovenije tekmo ocenila Lampič in dodala: “Želim si le še naprej tako nastopati. Svoje načrte za to sezono sem že čisto presegla in resnično želim samo uživati.”

Presenečenje tekme Chevalier je bila blizu zmagi, nazadnje pa je za Italijanko zaostala le 2,8 sekunde. Vse prve tri, na zadnjo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstila Švedinja Elvira Öberg (+ 8,7), so zadele vse tarče, Roeiseland (+ 14,7) pa je zgrešila eno.

Nastopili sta še dve Slovenki. Mlada Lena Repinc je strelski nastop opravila brezhibno in z zaostankom 1:57,8 končala na 48. mestu, Živa Klemenčič (+ 3:35,8) pa je bila 86., potem ko je na drugem strelskem postanku zgrešila štirikrat.

“Strelsko sem zelo zadovoljna, boljše ne bi moglo biti. Na progi pa se nisem počutila najbolj optimalno, a sem zadovoljna, da mi je uspel soliden nastop in se mi je uspelo uvrstiti na zasledovanje, kar je bil danes moj glavni cilj,” pa je nastop brez zgrešenega strela ocenila Repinc.

“Odlična tekma za Anamarijo. Njeno streljanje je bilo 1,1, kar je dobro. Če pogledamo celotno tekmo, zgolj deset sekund od stopničk in tudi te bodo prišle. Dobro je nastopila tudi Lena. Streljala je brezhibno in tekla v svojem slogu. To je tudi dobra popotnica za nas za štafetno preizkušnjo,” pa je bil z doseženim zadovoljen tudi trener Gross.

V petek bodo v Anterselvi na sprinterski tekmi nastopili še biatlonci.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.