08:25, pon, 29. Apr

Odpovedan program prižiga lučk zaradi slabega vremena





Zaradi napovedanega slabega vremen 1. decembra je celoten program PRIŽIGA LUČK ODPOVEDAN. S Ptujsko pravljico z raznolikim čarobnim dogajanjem bodo zato pričeli v nedeljo, 3. decembra.

Prižig luč odpovedan

Prireditev Prižig lučk je zaradi slabega vremena 1. decembra odpovedana. Lučke bodo najstarejše slovensko mesto v petek, 1. decembra 2023, večernem času kljub temu osvetlile, sporočajo iz Zavoda za turizem Ptuj in vse vabijo, da se do pričetka Ptujske pravljice 3. decembra samostojno sprehodite po starem mestnem jedru ter doživite čarobnost mesta na ulicah, v omamno dišečih kavarnah ter v praznično okrašenih ptujskih restavracijah.

PRIČETEK PTUJSKE PRAVLJICE PRESTAVLJEN NA 3. DECEMBER

V nedeljo, 3. decembra, ob 17. uri vabljeni na pričetek Ptujske pravljice na Pravljični Mestni trg, kjer se bo odvil koncert Davida Matićija. Zaokrožite po starem mestnem jedru, kjer lahko na ta dan prvič obiščete Božičkovo pisarno z Božičkovim Nabiralnikom, se zabavate na animacijah za otroke z ECI PECI kreativnim gledališčem ter se zapeljete na Pravljičnem drsališču in na Pravljičnem vrtiljaku.

V dobri družbi se lahko poveselite tudi na Prazničnem sejmu, kjer bo mogoče izbirati med bogato ponudbo izvirnih izdelkov ustvarjalcev, ki lahko služijo kot prisrčna darila. Za okrepčilo bodo poskrbeli gostinski ponudniki v praznično okrašenih hiškah.

PTUJČANI ZA PTUJ: slogan letošnje Ptujske pravljice
Letošnja Ptujska pravljica poteka pod sloganom Ptujčani za Ptuj. Ptuj je namreč mesto, bogato s kulturo, umetnostjo in ustvarjalnostjo, ki se razvijajo ravno v ljudeh, kot so izjemni lokalni glasbeniki in izvajalci.

V sklopu Ptujske pravljice smo zato program še dodatno okrepili z nastopi lokalnih umetnikov, saj si želimo, da tako domačini kot obiskovalci doživijo njihovo domačno priljudnost ter s seboj odnesejo nepozabne spomine na pravljični čas v najstarejšem mestu. Prisrčno vabljeni, da se sprehodite po praznično okrašenih ulicah ter se prepustite očarljivosti starega mesta pravljičnih doživetij! Podrobnosti o Ptujski pravljici najdete tukaj.

PRAZNIČNI DECEMBER
Tudi številni drugi snovalci prazničnega utripa so za meščane ter obiskovalce skrbno pripravili bogat nabor raznolikih decembrskih doživetij. Lahko si ogledate raznolike predstave ter razstave, se prepustite koncertnim večerom, nazdravite na prihajajoče leto ob praznični kulinariki, pobegnete v objem termalne vode, se pridružite raznovrstnim vodenjem po mestu ter še mnogo, mnogo več. Celoten nabor dogodkov po dnevih najdete na spletni strani Decembrski koledar doživetij. Program se še dopolnjuje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.