14:07, pet, 17. Maj

Odprtje kopalne sezone na Mariborskem otoku





Mariborski otok, edino odprto kopališče v Mariboru, bo kopalcem odprl vrata v nedeljo. Vzdrževalci opravljajo še zadnja dela in polnijo bazene z vodo. Po lanski rekordni sezoni, ko so v 65 dneh obratovanja našteli 49.400 ljudi, si tudi letos obetajo dober obisk.

kopališče maribor1

Tradicionalno se bo kopalna sezona na Mariborskem otoku začela s Tekom ob Dravi, ki ga v nedeljo že četrto leto zapored prireja družba Aquasystems.

“Trudimo se, da bi ta Mariborski otok ohranili v funkciji, v kateri je že 84 let,” je na današnji novinarski konferenci ob bazenih povedal Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor, ki imajo v zadnjih letih v upravljanju kopališče.

kopališče maribor

V pripravo kopališča na novo sezono so vložili okoli 60.000 evrov, od tega je skoraj polovico prispevala občina. Med drugim so pokrpali bazene, uredili vstope v bazenski kompleks, delno obnovili bife ter postavili novo glavno vstopno točko z blagajnami na otok. Po februarskem žledu so tudi očistili gozd, skozi katerega vodi sprehajalna pot.

Tudi letos se bo ob bazenih odvijal raznovrsten animacijski in zabavni program. Letošnja novost je oder, na katerem bodo vsako soboto glasbeni nastopi, izvedli bodo tudi športna tekmovanja. Cene vstopnic ostajajo enake kot lani, kopališče bo odprto vsak dan od 9. do 20. ure. Kopalna sezona traja do 31. avgusta.

Že vrsto let pa čakajo na temeljito obnovo. Kopališče se nahaja na naravnem otoku na Dravi pred Mariborom, ki ima status naravnega spomenika. Pred leti je bil izdelan projekt za njegovo obnovo, a se je zataknilo tako zaradi denarja kot zaradi okoljevarstvenikov.

“Dejstvo je, da je nujno potrebno sanirati kopališče,” je poudaril Knez. Trenutno se dogovarjajo z občino o možnosti izvedbe rekonstrukcije v manjšem obsegu, ki ne bo zahtevala spremembe uredbe o vodovarstvenem območju.

Vzporedno vodijo Športni objekti Maribor tudi prizadevanja za obnovo srednjega bazena v pokritem kopališču Pristan, ki je zaradi dotrajanosti že več mesecev zaprt. Knez upa, da se bo mestni svet tega vprašanja lotil na julijski seji. Če bo zagotovljen denar, bi se obnovitvena dela lahko začela jeseni. Čez poletje je sicer to kopališče za rekreativno vadbo zaprto.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.