13:19, čet, 28. Mar

Alan Perc odstavljen, fizično so mu preprečili vstop na mariborsko občino





Po naših informacijah je bil danes popoldne s svojega položaj odstavljen direktor Energetike Maribor, Alan Perc.

Danes popoldne se je sestal nadzorni odbor Energetike Maribor. Na zadnji, 5. točki, so obravnavali tudi obstoj direktorja Alana Perca. Kot kaže, mu niso izkazali zaupanja. Kot nam je sam zaupal, so ga po telefonu obvestili, da je odstavljen. Sam je na prošnjo nadzornikov pri peti točki zapustil prostor, po pol ure pa jih je šel obvestiti, da odhaja na Mestno občino Maribor na sestanek, kamor ga je povabil Matej Žmavc iz vrst SD Maribor.

Nadzornica mu je povedala, da mora počakati, a sam je dejal, da bo počakal le če ga krivdno razrešujejo, sicer pa odhaja na sestanek na občino, kjer bo pojasnil svojo plat pri višini ogrevanja v Mariboru. Ker odgovora ni dobil je odšel na občino, kjer pa so mu fizično preprečili vstop v stavbo. Medtem pa so ga tudi že poklicali z nadzornega sveta, ter mu povedali da je odstavljen.

Na popoldanskem sestanku Arsenoviča z deležniki na temo visokih cen ogrevanja v Maribor je mariborski župan po naših informacijah predlagal odročno odplačevanje položnic ogrevanja. Obroke naj bi plačevali junija, julija in avgusta.

Poraja se vprašanje, kaj to koristi upokojencu s 600 evri pokojnine ali nekomu z mininalno plačo? Če so sedaj lahko poleti mirno planirali dopust, bodo prihodnje leto očitno plačevali položnice za ogrevanje.

Več sledi …

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.