02:57, sob, 27. Apr

Odziv Gregorja Lednika: “Mi bomo naredili vse, da Zlato lisico čim hitreje vrnemo v Maribor”





Za odziv na to, da prihajajočo sezono Maribora ne bo v koledarju FIS in posledično jubilejne 60. Zlate lisice, ne bo gostilo Mariborsko Pohorje, smo se obrnili na predsednika Alpskega smučarskega kluba Branik Maribor, Gregorja Lednika.

Povedal nam je, da jih žalosti, da v prihajajoči sezoni Zlate lisice, oz. tekem svetovnega pokala ne bo v Mariboru: “Definitivno pa mi s tem ne bomo vrgli puške v koruzo. Delamo na tem, da se tekme čim hitreje vrnejo v Maribor. Je pa res, da so na FIS-u v ogledu na vse klimatske spremembe, ki se zadnja leta dogajajo, želeli imeti zagotovila, da bodo tekme izvedene. Zato bodo targetirali predvsem na tista višje ležeča smučišča, s katerimi imajo izkušnje, da ni bilo prestavitev oz. odpovedi.” 

Računajo, da bodo že sezono za to, tekme ponovno v Mariboru

“Moram reči, da Zlata lisica nikoli ni bila odpovedana, je bila pa prestavljena v Kranjsko Goro v preteklosti. Mi bomo naredili vse, da Zlato lisico čim hitreje vrnemo v Maribor. Skupaj z upravljavcem smučišč in Mestno občino Maribor se trudimo za to in verjamem, da nam bo v sezoni, ki bo sledila tej, to tudi uspelo,” za lokalec.si še pojasni Gregor Lednik.

Povprašamo ga tudi o tem, če je nad razpletom razočaran, konec koncev lansko leto deležniki podpisali pogodbo, kjer so se zavezali, da bodo storili vse, da bo jubilejna Zlata lisica v Mariboru: “Vsi v Mariboru mislim, da smo razočarani nad tem, da ni šlo. Dejstvo pa je, da moramo narediti še določene premike, da bomo potem seveda sigurno lahko zadeve izpeljali v Mariboru. Gledamo pozitivno naprej, vemo, da se je v zadnjem letu in pol naredilo kar nekaj velikih korakov na smučišču na Pohorju na vseh področjih in verjamem, da nam bo to tudi uspelo.”

Čemu pa pripisuje dejstvo, da je tudi hrvaško Sljeme ostalo brez tekem? “Ne morem komentirati tega, ampak dejstvo je, da če pogledamo zadnji dve sezoni, je v Zagrebu bila ista zadeva, torej s pomanjkanjem snega.”

Kdo bo tekmo v Krajnski Gori organiziral? 

Glede na to, da so vedno ko se je tekma iz Maribora preselila na Gorenjsko, organizirali le-to Mariborčani, nas zanima če bo morebiti tudi v sezoni 2023/2024 tako. Gregor Lednik na to odgovarja: “Tekmo pridobi Smučarska zveza Slovenije, ki jo potem v bistvu podeli organizatorju, tako da tukaj smo v Smučarsko zvezo v prvih kontaktih in bo to znano po vseh kontaktih.”

Spomnimo …

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je ob robu kongresu v Zürichu objavila koledar za sezono 2023/24. Na njem pričakovano ni ženskih tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju Mariboru. Zlato lisico bo spet gostila Kranjska Gora, 6. in 7. januarja 2024 bosta tam ženski veleslalom in slalom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.