14:53, pon, 4. Mar

Odziv Sanje Ajanovič Hovnik na preiskavo KPK

Nekdanja ministrica za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, zoper katero je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) uvedla preiskavo, je v odzivu zapisala, da bo KPK nudila vse potrebne informacije in dokazila. Prepričana je, da je na razpisu za nevladne organizacije ravnala v skladu z zakonodajo in predpisi ter dolžno integriteto.

Ajanović Hovnik je v odzivu zapisala, da ji bo uvedba preiskave kot stranki v postopku prvič do sedaj omogočila, da se bo o vseh očitkih, ki jih je bila deležna na razpisu, preverilo na podlagi veljavnih predpisov, dejstev, dokazil in ne posameznih mnenj. “Do sedaj to žal ni bilo mogoče,” je dodala.

Pričakuje, da bo postopek hitro zaključen

Zapisala je še, da upa in pričakuje, da bo postopek hitro voden in tudi hitro zaključen. “Nenazadnje je to najbolj v mojem osebnem interesu, sploh glede na madež, ki ga je medijska gonja pustila na mojem ugledu,” je zapisala.

KPK je preiskavo uvedla, saj je pri izvedbi razpisa za dodelitev sredstev nevladnim organizacijam zaznala sum kršitve s področja nasprotja interesov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *