15:55, ned, 19. Maj

OFEM 2023: Mestna občina Maribor podpisala pogodbo z Univerzo v Mariboru





Župan Mestne občine Maribor (MOM) Saša Arsenovič je danes podpisal pomembno pogodbo o sodelovanju z Univerzo v Mariboru v okviru Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) 2023. Dogodek, ki bo potekal med 23. in 29. julijem, bo privabil športnike iz različnih držav Evrope in bo nudil odlično priložnost za mednarodno povezovanje in izmenjavo med mladimi športniki.

Ob podpisu pogodbe so predstavniki MOM in Univerze v Mariboru poudarili, da je sodelovanje med občino in univerzo ključno za uspešno izvedbo OFEM-a. Univerza oz. Študentski domovi Univerze v Mariboru bodo namreč pomagali zagotoviti 2522 postelj za nastanitev športnikov ter prostor za spremljevalne dogodke. Ta infrastruktura bo omogočila športnikom, da se bodo lahko osredotočili na svoje tekme, obenem pa se bodo imeli možnost družiti, izobraževati in sklepati nova prijateljstva.

Podpis pogodbe pomeni še enega od pomembnih korakov v pripravah na OFEM 2023 oz. dogodkom, ki bo v Mariboru čez mesec dni. Arsenovič je med drugim poudaril tudi pomen sodelovanja med Mestno občino Maribor in Univerzo v Mariboru ter se zahvalil univerzi za njihovo podporo pri organizaciji dogodka.

Olimpijski festival evropske mladine 2023 bo poleg športnih tekem festival prinesel tudi druge koristi, saj bo privabil obiskovalce in promoviral mesto Maribor kot športno destinacijo. Poleg tega bo OFEM ponudil tudi priložnost za izmenjavo kulture in idej med mladimi športniki ter spodbudil mednarodno razumevanje in prijateljstvo.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.