10:42, čet, 25. Apr

Oglasil se je oče zabodenega najstnika: Nočem živeti v strahu in senci anonimnosti





Oglasil se je oče 17-letnika, ki ga je napadel 15-letnik, in dejal, da odpušča napadalcu, na pogovor pa vabi njegovega očeta.

Poročali smo o hudem napadu, ki se je zgodil v bližini prireditvenega prostora v Kulturnem centru Pekarna v Mariboru. 15-letnik je napadel drugega fanta in ga večkrat zabodel po tem, ko mu ta ni hotel izročiti telefona. Oče napadenega je spregovoril, ker ne želi, da bi se kateri koli starš znašel v podobnem položaju, v katerem se je sam spraševal, ali bo njegov otrok preživel ali ne, poročajo na portalu 24ur.com. Oče je odpustil napadalcu, njegovega očeta pa vabi na pogovor.

Ob tem še oče napadenega najstnika pravi, da klica, v katerem so mu sporočili, da je bil sin zaboden, ne privošči nobenemu, želi pa, da se o nasilju med mladimi v družbi več govori.

Povedal je še, da se je s sinom pogovarjal o samem napadu. Pravi, da gre za banalen razlog napada, torej zahteva po mobilnemu telefonu, ki je bila napadalcu zadosten razlog za izmaličenje drugega najstnika. Oče še verjame, da bo pravosodni sistem zaščitil žrtve in da bo napadalec razmislil in postal boljša oseba.

Na portalu so še zapisali, da je oče dejal, da se mu je življenje obrnilo na glavo in da se želi pogovoriti z očetom napadalca zato, da se pogovorita in da bo obveljalo odpuščanje, ne pa maščevanje. Noče živeti v strahu, prav tako ne v senci anonimnosti, ob tem pa svetuje drugim očetom, da so aktivni pri vzgoji svojih sinov, z upanjem, da se takšni primeri ne bi več zgodili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.