08:28, tor, 23. Jul

Oglasil se je pacient, ki pravi, da ni dobil vabila na testiranje, čeprav je bil v stiku z okuženim zdravnikom

Medtem ko na UKC Maribor pravijo, da so obvestili vse paciente, ki so bili v ambulanti v stiku z zdravnikom, ki se je okužil z južnoafriškim sevom covida, je na družbenem omrežju Facebook zaokrožila zgodba enega od pacientov, ki trdi, da je bil v ambulanti, a da ni prejel nobenega obvestila ali vabila.

“IZ PRVE ROKE VAM POVEM. 26.12.2020 sem bil operiran na Golniku za posledicami hernije. Operiral me je dr. Matjaž Voršič. Prvo kontrolo po operaciji sem imel 23.2.2021 UKC Maribor, ura 8.20. Zdaj pa poglejte vse laži, ki jih poslušamo 7 dni. Vsi so govorili:” vsi kontakti so bili identificirani, vsi kontakti so bili testirani, vsi kontakti so bili obveščeni, vsi kontakti so v karanteni” in tako naprej. Tisti dan naj bi zdravnik opravil 17 pregledov. Med njimi sem bil tudi sam. Zdaj pa vam povem, da me v 8 dneh ni niti eden poklical, ne pisal, ne iskal, NIČ.” je zapisano na profilu Jurija Osenjaka.

Vir: Facebook, Jurij Osenjak 3. 3. 2021

Zapisal tudi, da gre za laži in izpostavil mnenje, da “Če bi res kaj obstajalo bi me sigurno obvestili iz UKC saj imajo mojo telefonsko in mail. Tako pa ne delajo nič drugega, kot da vas strašijo iz dneva v dan. Bolj ko ste posrani lažje je za njih!”

Zdaj pa prosim, da delite to objavo. Včeraj sem po radio slišal ime zdravnika (dr. Matjaž Voršič – nevrokirurg) , ki naj…

Objavil/a Jurij Osenjak dne Ponedeljek, 01. marec 2021

Lea Knez, vodja Enote za obvladovanje bolnišničnih okužb v UKC Maribor, je v ponedeljek v uradni izjavi UKC Maribor sicer dejala, da so obvestili vse paciente, ki so bili prejšnji teden v stiku z okuženim zdravnikom, in da so se odzvali le trije. Pričakujejo, da bodo v tem tednu bolj odzivni.

V ponedeljek je Knezova rekla, da so se odzvali le trije pacienti in da ne vedo, ali so se ostali testirali kje drugje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.