13:55, pet, 3. Maj

Okoljska humanitarna akcija





Vljudno vabljeni na zaključno prireditev 6. okoljsko-humanitarne akcije Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji, ki bo v četrtek, 29. maja 2014, ob 10. uri na Srednji ekonomski šoli Maribor (Trg Borisa Kidriča 3, Maribor).

3328_Tamara_Bizjak_x300_y

Prireditve se bodo udeležili tudi predstavniki sodelujočih zavodov in organizacij. Razglasili bomo rezultate letošnje akcije in potegnili črto pod šestletno sodelovanje. To je zadnja akcija, pri kateri je dr. Romana Jordan prevzela pokroviteljstvo kot poslanka v Evropskem parlamentu, kljub temu pa želijo napovedati nadaljevanje akcije. Veseli so, da se bo prireditve udeležila tudi ga. Mojca Gayen, ki je trenutno na obisku v Sloveniji in bo predstavila življenje in delo v šoli v Pialiju, tako bodo lahko najbolj verodostojno izvedeli, komu in kako so pomagali. Pričakujejo tudi udeležbo indijskega veleposlanika v Sloveniji.

V letu 2013/2014 so s slovenskimi osnovnimi in srednjimi šolami, vrtci in drugimi organizacijami pod pokroviteljstvom slovenske poslanke v Evropskem parlamentu dr. Romane Jordan zaključili že 6. okoljsko-humanitarno akcijo Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji. V šestih letih so skupaj zbrali več kot 27.000 evrov, Slovenka ga. Mojca Gayen pa je v Pialiju tudi s pomočjo teh sredstev uspela kupiti zemljišče in v sodelovanju z ljubljansko fakulteto za arhitekturo zgraditi šolo za najrevnejše indijske otroke.

Vljudno vabljeni, da se udeležite celotne prireditve.

Ob zaključku ob 11.30 pa bodo dr. Romana Jordan, ga. Mojca Gayen in ravnateljica Srednje ekonomske šole Maribor ga. Darja Cizel na voljo tudi za kratke izjave.

Vljudno vas prosijo, da svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov: projekt@romanajordan.si ali na tel. št. 031 842 593 (Tanja Ozvatič, koordinatorica akcije).

Več informacij: www.romanajordan.si/indija, www.pialiasharalo.org

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.