05:58, pet, 26. Apr

Okrepitev v NK Mariboru, nogometaš pripotoval kar na priprave v Turčijo





Nov obraz v vijol’čni turški pripravljalni bazi. Moštvu se je pridružil Argentinec z italijanskim potnim listom, 22-letnik bo zaostril konkurenco na položaju levega bočnega igralca in je prišel brez odškodnine. Podpisal je 2-letno pogodbo.

Po ureditvi vseh formalnosti je v četrtek iz Argentine dopotoval neposredno v Belek. 22-letni levi bočni branilec je bil nazadnje član argentinskega tretjeligaša Club Atletico Villa San Carlos, po izteku pogodbe prihaja v statusu prostega igralca. Sklenjen je dogovor o dveletnem sodelovanju.

“Po odhodu Vilerja smo potrebovali še eno rešitev na položaju levega bočnega igralca. Da bi še z enim mlajšim nogometašem ob Kolmaniču, ki je naredil velike korake naprej, imeli pozitivno konkurenco in dodatno spodbudo. Naš izbor je Ignacio Guerrico. Veseli spoznanje, da smo uspeli v namenu, da bi oddelal z moštvom osrednji del priprav v Turčiji in verjamem, da bo ob uspešnem prilagajanju prispeval svoj delež v nadaljevanju sezone,” je za klubsko spletno stran novinca predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Opravil že prvi trening 

Ignacio Guerrico je v četrtkovem jutru iz svoje domovine prispel v Belek in popoldne že opravil prvi trening z moštvom: “Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. Prva priložnost v Evropi pomeni uresičitev mojih želja in upam, da bom v vijoličastem dresu odigral veliko dobrih tekem. Igralci, trenerji, vsi v klubu so me lepo sprejeli. Vem, kam prihajam. Doma sem se pozanimal o mestu, si ogledal fotografije Maribora. Pridobil sem informacije o klubu, zavedam se, da so cilji Maribora vedno povezani z bojem za trofejami. Trudil se bom čim prej prilagoditi na novo okolje, znanje angleščine mi bo olajšalo komunikacijo, najpomembnejše pa bo seveda igrišče. Prihajam z velikim motivom in željo po dokazovanju, da po igranju v Argentini naredim korak naprej. Mauro Camoranesi mi je ob prihodu zaželel dobrodošlico, predstavil svoje zahteve in verjamem, da bo naša skupna zgodba uspešna.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.