07:11, pet, 29. Mar

Okrepljena ekipa NK Maribora v Moravskih toplicah





Po začetnih treningih v Mariboru, na umetni travi in v telovadnici Ljudskega vrta, vijoličasti nadaljujejo s pripravami na spomladanski del sezone v Moravskih toplicah. Trener, Darko Milanič, je s treningi zadovoljen: “Opazno je, da so fantje v premoru oddelali predvidene programe in zdaj so na vrsti naslednje aktivnosti po zastavljenem načrtu“, je povedal ob selitvi v pomursko “bazo”.

Darko Milanič, trener NK Maribora.
Darko Milanič, trener NK Maribora.

Priprave je začelo 27 igralcev, na seznamu za drugi del priprav pa jih je jih 29. Ekipi sta se pridružila še napadalec mladincev Luka Štor in Ranko Moravac. Drugi del priprav želijo izkoristiti “v pogojih, ki nam ne glede na mrzlo zimo omogočajo vadbo na travnati površini“, je povedal trener Milanič. Po nizu treningov na ogrevanem terenu pri hotelu Vivat pa bo tudi čas za prvi, pripravljalni tekmi: v sredo dvoboj z Nafto, v soboto pa z ZTE Zalaegerszegom.

1. zimski trening Ljudski vrt (2)

Okrepitve so mladi kolegi
Zimski prestopni rok ali tako imenovana nogometna tržnica je doslej pomenila (le) odhod Erika Janže, a zaenkrat “zunanjih” prihodov med vijoličaste ni pričakovati. “Celar, Štor, Ogrinec, Hodžić in Uskoković so top talenti, ne le v slovenskem prostoru. Zakaj ne bi namenili priložnosti našim mladim igralcem? Mariboru bo za takšno usmeritev lahko hvaležen celoten slovenski nogomet. Kupovati zaradi kupovanja ni naš namen. Mi kupujemo z delom. Ni razloga, da bi pripeljali 5, 6 igralcev, samo z namenom, da bi delali spremembe. Pri kadrovanju za prihodnje obdobje ne smemo pozabiti naših obetavnih igralcev Kramariča, Vukliševića na posoji v Krškem ali Hajrića in preostale v ekipi B, ki so ves čas v profesionalnem ritmu. Rešitve bomo poiskali znotraj kluba, imamo jih dovolj“, je povedal športni direktor kluba Zlatko Zahovič.
Vir: nkmaribor.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.