10:22, čet, 25. Apr

Onkološkemu inštitutu mednarodna nagrada za komuniciranje programa Dora





Onkološki inštitut Ljubljana je prejel mednarodno nagrado za komunikacijsko odličnost zlato pero. Nagrado so prejeli za upravljanje komuniciranja presejalnega programa za raka dojk Dora med epidemijo covida-19, so sporočili z inštituta.

Nagrado zlato pero podeljuje Mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev IABC, onkološki inštitut pa jo je prejel v kategoriji upravljanje in komuniciranje kot odziv na epidemijo covida-19 in okrevanje po njej.

Inštitut je v povezavi s projektom Dora dobil tudi posebno nagrado “Best of the Best”, ki jo prejme le nekaj najboljših primerov komuniciranja z vsega sveta, so še zapisali.

Kot so spomnili na onkološkem inštitutu, je dolgoročni cilj programa Dora za 30 odstotkov zmanjšati število smrti zaradi raka dojk v ciljni populaciji slovenskih žensk med 50. in 69. letom, ta pa je bil zaradi kriznih okoliščin in začasne zaustavitve presejanja v času izbruha epidemije ogrožen. “Komisijo združenja IABC je program navdušil, ker je s strateškim in dobro zastavljenim komuniciranjem ohranil zaupanje žensk na ravni pred epidemijo,” so sporočili z inštituta.

Program je leta 2020 dosegel 75-odstotno udeležbo žensk, leta 2021 pa 77-odstotno, kar presega minimalne zahteve za dosego ključnega dolgoročnega cilja programa, so še zapisali.

“Izjemno počaščeni smo, da so mednarodni strokovnjaki prepoznali naša prizadevanja, ko smo v kriznih okoliščinah, v času splošnega občutka negotovosti in strahu, uspeli slediti veljavnim epidemiološkim priporočilom, nenehno posodabljali zaščitne ukrepe in upravljali komuniciranje tako, da smo sodelavcem v programu Dora in ženskam zagotovili občutek varnosti,” so v sporočilu za javnost povzeli besede svetovalke za odnose z javnostmi programa Dora Vesne Škrbec.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.