12:54, pon, 15. Jul

Osem naših skakalk v Ljubnem ob Savinji za svetovni pokal

Smučarske skakalke se danes in jutri pomerijo v preizkušnjah svetovnega pokala v Sloveniji. Ljubno ob Savinji spet gosti najboljše skakalke na svetu, na današnjo tekmo, prva serija se bo začela ob 14. uri, pa se je uvrstilo tudi osem domačih tekmovalk.

Od domačih skakalk je imela najboljši dosežek kvalifikacij Ema Klinec, ki je bila četrta. Blizu je bila še Nika Križnar s šestim mestom, Špela Rogelj je bila osma, Urša Bogataj 17., Jerneja Brecl 21., 23. je bila Maja Vtič, 37. Katra Komar ter mesto za njo Katja Požun.

Enajst skakalk, kolikor je bilo prijavljenih za petkove kvalifikacije, je bilo rekordno število Slovenk v zgodovini tekem svetovnega pokala. Kvalifikacije je uspešno opravila osmerica.

Screen Shot 2018-01-27 at 07.50.51

Kvalifikacije je sicer dobila Nemka, lanska zmagovalka Ljubnega Katharina Althaus. Druga je bila Japonka Sara Takanashi, tretja pa dvakratna zmagovalka prejšnjega konca tedna v Planici, povratnica po poškodbi Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz.

Tekma na Ljubnem se bo danes s poskusno serijo začela ob 12.45, prva serija pa bo ob 14. uri. Obisk najboljših skakalk na njihovi postaji v Sloveniji je za danes napovedal tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.