17:57, sre, 15. Maj

Osnovna šola Vitomarci in center občine Sveti Andraž v Sl. goricah dobila brezžično omrežje





Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah je podprla in sofinancirala projekt “Izgradnja brezžičnih omrežij na vzgojno-izobraževalnih zavodih” na Osnovni šoli Vitomarci. Z dostopnimi točkami bodo opremljeni prostori, kjer se izvaja učni pedagoški proces, zbornica, knjižnica in prostor za prireditve – telovadnica.

Osnovna šola Vitomarci. Vir: Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Vrednost projekta je znašala 5.381,30 evra, projekt je sofinanciran iz Evropske unije, delež Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah pri omenjenem projektu pa znaša 37,5 odstotka ocenjene vrednosti. Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah sicer že vsa leta vlaga v posodobitev računalniške opreme na osnovni šoli, tudi v letih 2018 in 2019 je sofinancirala nakup nove računalniške opreme in računalnikov. Tudi ta projekt je sofinancirala Evropska unija, Občina pa je v letu 2018 in 2019 prispevala 2.989,17 evra. Skupna vrednost investicije pa je znašala 5.978,34 evra. V sedanjem sklopu projekta “Escape” je bilo nabavljenih tudi 20 prenosnih tablic in pametna interaktivna tabla, ki so na voljo in uporabo učencem naše osnovne šole.

Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

WIFI4U omrežje tudi v centru občine

Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah se je konec leta 2018 v prvem roku prijavila na razpis evropske komisije za postavitev omrežja WIFI4U in bila v prvem roku tudi izbrana. Prejeli so bon v višini 15.000 evrov za postavitev brezžičnih dostopnih točk na javnih mestih (na trgih, v javnih zgradbah, zdravstvenih ustanovah, šolah ipd.). V občini bodo tako v naslednjih dneh postavili 13 brezžičnih dostopnih točk na petih lokacijah:
1. Občina in okolica (4 točke – TIC in Pošta Vitomarci, občinska klet – E(t)NOTEKA, občinska upravna stavba, streha stavbe, ki bo pokrivala okolico občine);
2. Trg pred cerkvijo (1 zunanja točka, ki bo pokrivala trg z okolico);
3. Hrgova domačija (1 zunanja točka, ki bo pokrivala domačijo z okolico);
4. Večnamenska dvorana Vitomarci (3 dostopne točke – 2 notranji in 1 zunanja, ki bo pokrivala dvorano z okolico);
5. Osnovna šola Vitomarci (4 zunanje dostopne točke – okolica glavnega vhoda in igrišče pred šolo ter okolica športnega igrišča na spodnji strani šole).

Dostopne točke bodo omogočale velike hitrosti do 1200 Mbps. V spomladanskih mesecih, takoj, ko bo to mogoče, pa bodo v sodelovanju z osnovno šolo pripravili tudi dogodek, kjer bodo dostopne točke tudi preskusili na najnovejših napravah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.