07:58, ned, 28. Apr

Osnovnošolci in srednješolci v Mariboru tekmovali na državnem prvenstvu ACM Bober v računalniškem mišljenju





Minuli vikend je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru potekalo Državno tekmovanje ACM Bober 2023/24 za učence in dijake.

Na dogodku je tekmovalo skoraj 300 tekmovalcev. Na šolskem tekmovanju je v šolskem letu 2023/24 tekmovalo 28.842 tekmovalcev. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 294 tekmovalcev s tekmovanj ACM Bober – Mladi bober (6.-9. razred OŠ) in ACM Bober – Izkušeni bober (SŠ). Glede na delež učencev, ki se udeležijo tekmovanja, je Slovenija med boljšimi državami.

Na spletni strani Rezultati 2023/2024 so objavljeni rezultati tekmovalcev. Do roka za pritožbe, ki se izteče, v sredo, 17. 1. 2024, so rezultati še neuradni. Uradni rezultati bodo po poteku roka za pritožbe objavljeni na tej isti strani, dopolnili pa jih bomo še s podatki o doseženih priznanjih.

Tekmovanje ACM Bober na FERI UM. Vir: FERI UM

ACM Bober je krovno ime za tekmovanja v računalniškem mišljenju, ki ga organizira društvo ACM Slovenija. Prvo tekmovanje je bilo organizirano v šolskem letu 2011/2012. Tekmovanje ACM Bober je razdeljeno v tri tekmovanja:
– ACM Bober – Bobrček, ki je namenjeno tekmovalcem od 2. do 5. razreda osnovne šole
– ACM Bober – Mladi bober, ki je selekcijsko tekmovanje za učence 6. do 9. razreda osnovne šole
– ACM Bober – Izkušeni bober, ki je tekmovanje za srednješolce

Naloge, uporabljene na tekmovanju, so zbrane na svetovni ravni v okviru iniciative Bebras. Predlagane naloge se v mesecu maju na mednarodni delavnici Bebras pregleda, popravi, prilagodi in pripravi za tekmovanja po vsem svetu v angleškem jeziku. Na nacionalni ravni nato organizatorji tekmovanja izberejo nabor tekmovalnih nalog za določeno šolsko leto. Naloge prevedejo, prilagodijo in pripravijo za nacionalno tekmovanje. Nabori nalog zaradi različnih učnih kurikulov niso usklajeni na mednarodni ravni, se pa veliko nalog prekriva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.