20:50, pet, 26. Apr

Osnovnošolec iz okolice Maribora v šolo prišel s pištolo airsoft





Ta teden je preplah povzročil učenec Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju, ki je v šolo prinesel pištolo. Kot se je izkazalo je prinesel repliko orožja, ki izstreljujejo kroglice iz trde plastike, a na videz zelo podobno pravi pištoli in jo med odmorom pokazal sošolcem.

Kot navaja Večer, je dogodek potrdilo vodstvo šole, ki je danes o dogodku obvestilo vse starše otrok. “Učenci so nas obvestili, da ima eden od devetošolcev v šoli pištolo. Ker se na orožje ne spoznamo, smo ukrepali odgovorno in poklicali policijo, ki zadevo preiskuje. Prosimo, da se s svojimi otroki pogovorite, da v šolo ne prinašajo nobenega orožja, pištol ali predmetov, ki bi kakorkoli spominjali na orožje, saj s tem povzročajo nepotreben strah in nelagodje v šolskem prostoru,” zapis ravnateljice šole Dušanke Mihalič Mali v dopisu staršem navaja Večer.

Policisti airsoft pištolo zasegli

V dogodek je vpeta tudi policija, za Večer je odziv podala Anita Kovačič Čelofiga iz Policijske uprave Maribor: “Ugotovljeno je bilo, da je šlo za ti. airsoft pištolo, ki so jo policisti zasegli. Zaradi ugotovoljene kršitve javnega reda in miru bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.”

FOTO Pixabay.com/Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.