16:59, pet, 17. Maj

Osrednja mariborska tržnica ponovno spreminja podobo





Čeprav so zadnji dnevi spet bolj hladni, se obdobje, ko so tržnično dejavnost na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu opravljali pod šotorom, bliža koncu. Podjetje Expo Biro bo namreč v ponedeljek, 7. aprila, šotor pričelo podirati. Predvidevajo, da bodo šotor umaknili v enem dnevu. Spomnimo, šotor v izmeri 25 x 15 metrov so zaradi premostitve zimskega obdobja postavili 15. januarja letos, stroške montaže, demontaže in najema, ki skupaj znašajo 13.060,58 + DDV, je v celoti prevzelo podjetje Snaga kot upravljavec tržnične dejavnosti v Mestni občini Maribor.

tržnica mb (2)

Na osrednjo mariborsko tržnico se bodo od danes naprej postopoma vračali dežniki, skupaj jih bodo postavili 48. Proces ponovnega postavljanja dežnikov bodo izkoristili tudi za sanacijo raztrganih platen in uničenih tulcev, skupaj bodo zamenjali sedem platen in 23 tulcev. Predvidevajo, da bodo dežnike postavili najkasneje do 10. aprila, najkasneje seveda na mestu, kjer bo do 7. aprila še stal šotor.

Ob navedenih aktivnostih vztrajno iščejo tudi ustrezno trajno rešitev kritine na osrednji mariborski tržnici, pri čemer sodelujejo z vsemi vpletenimi akterji – Mestno občino Maribor, Zavodom za varstvo kulturne dediščine in Hypo Leasingom. Odločili so se, da za mnenje, kakšno tržnico si želijo, povprašajo tudi branjevke in branjevce. Na odprtem posvetu se bodo sestali v soboto, 29. marca, ob 12. uri, na tržnici in nadejajo se uporabnih smernic, kako prostor mariborske tržnice obuditi v mesto, kjer se bodo ljudje srečevali in ponovno sproščeno družili.

Tržnica bo ves čas trajanja del obratovala nemoteno in v običajnem delovnem času, hkrati pa naprošajo vse obiskovalce tržnice za potrpljenje v času podiranja šotora in nameščanja dežnikov ter jih vljudno vabijo, da nas obiščejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.