08:48, sob, 18. Maj

Otvoritev prenovljenega Kulturnega doma v Bistrici ob Dravi





Prav tako minuli petek pa so v Bistrici ob Dravi odprli prenovljen Kulturni dom. Dom so obnovili in energetsko sanirali tudi s pomočjo evropskega denarja, saj so se na občini Ruše uspešno prijavili na razpis za Obnovo in razvoj vasi.
DSC01420
Z uspešnim razpisom so na občini Ruše pridobili nepovratna sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Tako so s tem kakor tudi z republiškim in lastnim denarjem obnovili in energetsko sanirali Dom kulture v Bistrici ob Dravi, ki tam stoji že od leta 1951. Dom so odprli ruški župan Uroš Štanc, minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan, predsednica Krajevnega odbora Bistrica ob Dravi, Sabina Gaube, ter predsednica KUD Svoboda Bistrica ob Dravi, Anita Polak. Tudi oni so, vsak na svoj način, povdarili, da je novi Dom namenjen predvsem krajanom. Da so lahko stkele spodbudne besede novemu Domu na pot, pa je bilo potrebno kar nekaj ur dela.

Ruški župan je pojasnil, da je projekt obnove in sanacije vreden več kot 330.000,00 evrov. Novim prostorom na pot so slavnostno odirgali člani Ruške Godbe, za kulturni program pa so poskrbeli tudi člani KUDa Svoboda Bistrica ob Dravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.