12:18, ned, 28. Apr

Paloma v prvem 3-mesečju s preko 21 mio EUR prihodkov od prodaje





V Palomi nadaljujejo s poslovnim prestrukturiranjem in prenovo izdelkov za povečanje njihove kakovosti in dodane vrednosti.

paloma

Paloma je v prvih treh mesecih letošnjega leta ustvarila preko 21 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je na primerljivem nivoju kot v preteklem letu, pri čemer je v marcu 2015 ustvarila za 4,5 odstotkov več kot v istem mesecu lani. Rezultat iz poslovanja je po prvem kvartalu nižji v primerjavi z istim obdobjem lani in znaša nekaj manj kot 600.000 evrov, čisti poslovni izid pa nekaj manj kot 400.000 evrov. Do konca leta v Palomi načrtujejo rezultat iz rednega poslovanja v višini 4,2 milijona evrov. Nižji rezultat po prvem trimesečju je tudi posledica precejšnjega povišanja cen celuloze na račun rasti tečaja dolarja. Cene celuloze, ki je najpomembnejša surovina Palominih izdelkov, so bile v marcu 2015, v primerjavi z januarjem 2015, višje za 12 odstotkov, vendar je Paloma učinek dviga cen s celovitimi takojšnjimi ukrepi uspešno zmanjšala na 5 odstotkov.

Tadej Gosak, predsednik uprave, je ob tem povedal: »Paloma tudi v letošnjem letu nadaljuje s prestrukturiranjem družbe, na eni strani finančno prestrukturiranje in zmanjševane zapadlih obveznosti, prav tako pa na nivoju organizacije dela. Večji poudarek dajemo izdelkom z višjo dodano vrednostjo z blagovno znamko Paloma, zato smo že lani prenovili asortiment toaletnega papirja, robčkov in brisač ter vstopili v segment izdelkov na področju nege. S tem nadaljujemo tudi v prvih treh mesecih, posvetili smo se predvsem prenovi asortimenta serviet, ki so med najbolj dobičkonosnimi programi ter načrtujemo prenovo programa Afh (away from home).«

Ena od Palominih ključnih strateških usmeritev in pogoj za delovanje ter prodajo izdelkov je doseganje visokih standardov kakovosti. V aprilu in začetku maja so uspešno izvedli presojo po standardu IFS HCP, po standardih ISO 9001 in 14001 ter OHSAS 18001, konec maja pa se pripravljajo še na presojo po standardih FSC in PEFC.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.