16:09, sob, 18. Maj

Pancar in Gajser v nedeljo že na dirki v italijanski Mantovi

Po dveh tednih se bodo motokrosisti, ki tekmujejo na dirkah svetovnega prvenstva, znova zbrali v Italiji. Zdaj bodo v tednu dni opravili s tremi dirkami v Mantovi. Prva preizkušnja svetovnih velemojstrov motokrosa je v nedeljo 27. septembra, druga v sredo 30. septembra, tretja pa 4. oktobra. Na vseh treh bosta Slovenijo z licenco AMZS zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.

Tim Gajser. FOTO: AMZS

Aktualni branilec naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP Tim Gajser je v Faenzi vozil spremenljivo. Zadnjo preizkušnjo je končal na drugem mestu, že petič v sezoni, po poškodbi Jeffreya Herlingsa pa je zdaj njegov glavni konkurent v lovu na prvo mesto Antonio Cairoli. Slovenski šampion je po seriji treh dirk priznal, da ga je malce “biksal” in da je pričakoval več, vendar zanj seveda ni še nič izgubljeno: “Malo sem se lovil s štarti, ki niso bili perfektni. Naredil sem preveč napak, želim si več konstantnosti. Rezerv je še ogromno. Zdaj se bom fokusiral na štarte, ki sem jih tudi treniral. V letošnji sezoni so vsi zelo hitri in štarti so zelo pomembni.”
Če mu bo motor služil na način, kot želi in če bo popravil štarte, se lahko v Mantovi znova nadeja vrhunskih voženj ter tudi mesta na zmagovalnem podiju. “Proga mi je všeč. Malce je peščena, a je spodaj trda. Peska na vrhu ni veliko, zato je nekaj posebnega. Lani je bilo blato in mi ni šlo najbolje, ampak tu sem že znal dobro voziti. Potrudil se bom, da bom dobro štartal in dal bom vse od sebe,” je še povedal slovenski motokros as, ki bo imel sicer na stezi ob sebi še 34 drugih voznikov, ki se bodo potegovali za čim boljši rezultat na VN Lombardije.

Pomembne dirke tudi za Pancarja
Jan Pancar se je na vseh treh dirkah v Faenzi v razredu MX2 uvrstil med dobitnike točk. Pokazal je, da je dobro fizično pripravljen za zahteven preizkušnje s tekmeci, med katerimi se je povsem uveljavil, kar je potrdil tudi na prvi od treh dirk na stezi Monte Coralli, ko je zasedel skupno osmo mesto. Tudi zanj velja, da bo moral popraviti štart ter biti predvsem v prvem delu voženj malce bolj agresiven.

Jan Pancar med dirko. Vir: AMZS

Do konstantnih uvrstitev med deseterico mu ne manjka veliko. Morda bi lahko v Mantovi spet presenetil oziroma dokazal, da dobre vožnje v Faenzi nikakor niso bile naključje ter tako ponovno opozoril nase in si pripravil lepo izhodišče za pogajanja za novo, boljšo pogodbo za naslednjo sezono oziroma za prestop v moštvo, pri katerem bi lahko povsem razvil potencial, ki ga premore.

Za prvo dirko v Mantovi je v razredu MX2 sicer tokrat prijavljenih 36 voznikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.