12:53, pet, 17. Maj

Parada učenja zaživela tudi v Mariboru





Parada učenja, ki se je v obdobju 2013-2015 razvijala v projektu Uresničevanje Evropskega programa za učenje odraslih, je danes zaživela na 13 prizoriščih po vsej Sloveniji, med drugim tudi v Mariboru. V okviru Tedna vseživljenjskega učenja so jo pripravili koordinatorji Andragoškega zavoda Maribor – Ljudske univerze.

Parada učenja MB 2016 (2)

V Vetrinnjskem dvorcu so obiskovalce vabile stojnice in navduševali odrski nastopi, obiskovalci pa so se vključevali v različne delavnice. V okviru Parade učenja so pripravili učne kotičke, potekale pa so tudi delavnice za odrasle. Tako so se na stojnicah predstavile množice ustanov, skupin in posameznikov, ki s svojo izobraževalno in ustvarjalno dejavnostjo krepijo skupnost. Sodelovali so pripadniki vseh generacij, prireditev pa je imela tudi medkulturni značaj.

“Parado učenja smo izvedli v sodelovanju z Andragoškim centrom Slovenije (ACS), ki tudi sicer koordinira vseslovenski projekt TVU. Leta 2008 smo v Mariboru skupaj izpeljali tudi odmevno Nacionalno odprtje TVU, v letu 2014 pa prav tako odmevno prvo Parado učenja,” je povedala Irena Urankar, direktorica Andragoškega zavoda Maribor – Ljudske Univerze.

Dogajanje pa so začinili s pestrim kulturnim programom.

Več o dogajanju nocoj, v osrednji informativni oddaji Občinski informator, na BK TV, ob 18:30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.