09:32, pet, 3. Maj

Parkirišča za električna vozila





Mariborska občina bo v kratkem v mestnem središču uvedla parkirana mesta, ki bodo namenjena izključno vozilom na električni pogon. Mestni sektor za komunalo in promet je namreč prejšnji mesec izvajalcu rednega vzdrževanja cest naročil postavitev ustrezne prometne signalizacije, parkiranje električnih vozil pa bo brezplačno tudi v plačljivih conah.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot so pojasnili na mestni občini, bo prometna signalizacija za parkiranje vozil na električni pogon, s katerim želijo še dodatno vzpodbuditi uporabo okolju prijaznih prevoznih sredstev, med drugim postavljena na Slovenski ulici, deloma na Slomškovem trgu, na Gregorčičevi in Orožnovi ulici ter na Lentu pri tržnici, pod Starim mostom in pri Hotelu City.

Parkirišča za električna vozila bodo na voljo tudi na Trgu Borisa Kidriča, na Partizanski cesti pri Železniški postaji v območju kratkotrajnega parkiranja, na ulici Heroja Staneta v območju kratkotrajnega parkiranja pred mestno občino, na Sodni ulici nasproti policijske postaje, na Glavnem trgu pred Delavsko hranilnico ter na Razlagovi ulici pred ekonomsko fakulteto.

Dodatna parkirišča bodo na voljo še pred študentskimi domovi na Tyrševi, na Trgu svobode pri Vinagu, na Verstovškovi ulici, Trgu Revolucije in na ulici Gorkega pri restavraciji Quadro.

V Mestni občini Maribor je v beli coni trenutno sicer na voljo skoraj 2150 plačljivih parkirnih mest, ob tem pa še dodatnih 74 parkirnih mest za motorje in 55 invalidskih parkirnih mest. Parkirna mesta so plačljiva na 53 parkirnih avtomatih.

Ob tem je na območju mestne občine, predvsem v ožjem mestnem središču, na voljo tudi 189 parkirnih mest v modri coni, kjer lahko občani brezplačno kratkotrajno parkirajo. Čas parkiranja je omejen na 20 oziroma 60 minut.

Vir:STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.