20:55, sre, 12. Jun

Parkirišče pod hotelom Habakuk po novem plačljivo – in to 24 ur na dan vse dni v tednu

Parkirišče pod hotelom Habakuk ob vznožju Mariborskega Pohorja, ki trenutno še sodi v okvir parkirne bele cone v Mestni občini Maribor, bo v petek, 10. 5. 2024, preoblikovano v ograjeno parkirišče v upravljanju podjetja Marprom iz Skupine JHMB. Parkiranje na njem bo mogoče pod enakimi pogoji, kot veljajo na osrednjem parkirišču pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače.

Tako bo parkirišče pod hotelom Habakuk, ki bo imelo vstopno-izstopne zapornice in avtomatsko blagajno, po novem plačljivo 24 ur/dan vse dni v tednu, cena parkiranja pa bo znašala 1,00 EUR/uro. Uporabnikom bo na razpolago tudi mesečni najem parkirišča, ki stane 45 EUR in omogoča neomejeno parkiranje, so danes sporočili iz Javnega holdinga Maribor.

Za imetnike pohorskih vozovnic bo uporaba brezplačna

Na parkirišču pod hotelom Habakuk je na razpolago 150 parkirnih mest na asfaltni površini in še okrog 60 na makadamskem delu. Za imetnike vseh pohorskih vozovnic bo uporaba brezplačna, nimajo pa vnaprej zagotovljenega prostega parkirnega mesta. Enako velja za goste nekaterih drugih pohorskih ponudnikov, ki so pogodbeni partnerji podjetja Marprom.

Makadamski del tega parkirišča bo v prihodnje namenjen tudi parkiranju avtodomov. Pred tem ga bodo v drugi polovici leta še dodatno uredili in opremili, tako da bo prijaznejši obiskovalcem z avtodomi.

Medtem bo bližnje parkirišče pod hotelom Arena še naprej urejeno kot bela cona; tako na omenjenem parkirišču začetni 2 uri parkiranja z označenim časom prihoda ostajata brezplačni. Ob tem bo pod Pohorjem še vedno na voljo tudi nekaj parkirnih mest v občinski modri coni, najemnih brezplačnemu kratkotrajnemu parkiranju.

Marprom še sporoča: “Ne nazadnje pa se lahko obiskovalci do spodnje postaje Pohorske vzpenjače pripeljejo tudi z mestnim avtobusom na liniji 6 Vzpenjača. Na tej od konca preteklega leta vozijo samo električni avtobusi, s čimer je postala prva zelena avtobusna linija pri nas.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.