08:55, pon, 29. Apr

Partljič leta 2020 spustil balone s kartico, pred kratkim pa je sledil velik šok …





“Po skoraj treh letih so v porabski vasici Apátistvánfalva oziroma Števanovci onkraj državne meje z Madžarsko našli priložnostno kartico z baloni, ki so jih ob slavnostni zasaditvi lipe v čast osemdesetletnice pisatelja Toneta Partljiča v Pesnici pri Mariboru poslali v nebo,” navajajo na portalu Slovenske novice.

Na fotografijah z dogodka je bilo, kot navedejo v nadaljevanju, ob na novo zasajeni lipi mogoče videti tudi dva trojčka balonov v občinskih belo-rumeno-belih ter slovenskih narodnih belo-modro-rdečih barvah.

Po skoraj treh letih velik šok

Letos junija je sledilo presenečenje. Na elektronski naslov Kulturno-umetniškega društva Marice Kerenčič Pesnica je prispelo težko pričakovano sporočilo z naslovom Baloons, zato so sprva mislili, da gre za vsiljeno pošto.

Vsebina je bila precej drugačna. Po skoraj treh letih se je iz madžarske vasi Apátistvánfalva v Porabju, ki jo Slovenci poznamo kot Števanovce, oglasil mladenič z imenom Benjámin Domján in sporočil, da je našel balone s kartico, še navajajo Slovenske novice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.