10:32, pon, 20. Maj

Pazljivo v Rošpohu! Deaktivirali bodo letalsko bombo.

“Aktivirano bombo bodo usposobljene enote v Rošpohu deaktivirale danes,” so nam sporočili iz družine, ki je  včeraj našla pravo letalsko bombo na svojem dvorišču.

Po tem, ko so včeraj popoldne v Rošpohu našli staro letalsko bombo iz druge svetovne vojne, so policisti zavarovali območje in stražili vso noč. Območju se ne sme približevati nihče, dokler usposobljene enote danes bombe ne deaktivirajo.

Foto: bralka S.P.
Foto: bralka S.P.

Dopolnjeno danes ob 14:40

Včeraj popoldan je občan iz Rošpoha-del, s kopačem opravljal izkop zemlje za parkirišče ter pri tem izkopal do tedaj neznano neeksplodirano ubojno sredstvo (NUS), premera 12,5cm in dolžine 46cm, so sporočili iz PU Maribor.

“Strokovnjaki iz Državne enote za odstranitev NUS so ugotovili, da gre za zažigalno bombo iz 2. svetovne vojne, in da bodo morali bombo uničiti v bližini kraja najdbe. To bodo, ob pomoči svojih kolegov iz Ljubljane, storili danes popoldan. Zaenkrat evakuacija ljudi ni potrebna, vseeno pa apeliramo na vse, naj se zaradi svoje varnosti ne približujejo kraju najdbe tega eksplozivnega sredstva. Apel velja tudi za novinarje. Kraj najdbe že od sinoči varujejo tudi policisti,” so še pisno sporočili iz PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.