03:29, pet, 26. Apr

Peka kostanjev v Mariboru do Božiča, takšna pa je cena





Kostanji se letos v Mariboru pečejo na treh lokacijah, in sicer Trg Svobode, pokopališče Pobrežje in Glavni trg na avtobusni postaji.

Kot nam je pojasnila Nataša Matijevič, vodja Mariborskih tržnic, se so na razpis za peko kostanjev, ki se je zaključil 6.9.2022, prijavili trije ponudniki. Hiške za peko kostanjev bodo letos, enako kot lani, postavljene na Trgu Svobode, na Glavnem trgu ob avtobusnem postajališču in na pokopališču Pobrežje.

Kostanji so trenutno še italijanski 

“Na trgu Svobode lahko pečene kostanje že kupite, medtem ko bo na Glavnem trgu zadišalo po kostanjih predvidoma do konca tega tedna, na lokaciji Pokopališče pa do konca meseca,” za lokalec.si, še pojasni Nataša Matijevič, ter doda: “Kostanji so trenutno še Italijanski, vendar bodo, takoj, ko dozorijo domači, le te pekli na vseh treh lokacijah.”

Zaim, ki peče na trgu Svobode že 25 zaporednih let in ga Mariborčani poznajo po odlično spečenih in sladkih kostanjih, jim je zagotovil, da se bomo lahko sladkali z njimi najmanj do Božiča. Na Glavnem trgu pa bo ponudba pečenih kostanjev podjetja Kostanj Bedrač.

Kakšna pa je cena?

Cena za merico ¼ l = 3,5 EUR, medtem ko boste za ½ litra odšteli 5 EUR, dodaja Nataša Matijevič ter pozove: “Če si boste zaželeli kakšno sladico, pire, prilogo iz kostanjev, ali samo kuhane kostanje, boste lahko na obeh lokacijah kupili kostanje po ceni od 5-8 eur, odvisno od kakovosti, porekla in velikosti. V prihajajočih mesecih želimo ljubiteljem kostanjev veliko kulinaričnih užitkov, pa na dober mošt ne pozabite!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.