20:10, ned, 28. Apr

Pešce bodo ustavljali tudi redarji





Z namenom, da bi izboljšali varnost pešcev v cestnem prometu v jesenskem času, bo Policijska uprava Maribor v prihodnjih dneh izvajala poostren nadzor varnosti pešcev. V napovedani akciji “Bodi viden – bodi previden” pa bodo sodelovali tudi mestni redarji.

Na Javni agenciji RS za varnost prometa, nosilko nacionalne preventivne akcije za večjo varnost pešcev pravijo, da je varnost ena izmed njihovih prioritet. Zato akcija “Bodi viden – bodi previden”, ki jo bodo mariborski policisti izvajali  v sredo 5. oktobra. Poostreno bodo nadzirali varnost pešcev, akciji pa se bodo pridružili tudi redarji Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor.

prehod-za-pesce
Slika je simbolična

S  poostrenimi nadzori bodo ugotavljali kršitve voznikov motornih vozil, ki ne bodo upoštevali prednosti pešcev na prehodih za pešce, prav tako pa bodo ugotavljali kršitve pešcev, predvsem nepravilno hojo po cesti in nepravilno prečkanje cest. Obsežnejši poostren nadzor bodo izvedli skupaj z usklajenimi in koordiniranimi akcijami s policisti Policijske postaje I in Policijske postaje II na območju mesta Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.