03:06, čet, 25. Apr

Pestro dogajanje v občini Sveta Ana





V petek, 15. julija, se je v okviru 24. občinskega praznika občine Sveta Ana, začel Anin teden.

Jutri, 20. julija, se bo ob 8. uri najprej v Športnem parku Sveta Ana odvila etnografska prireditev, blagoslovili bodo učni čebelnjak in prikazali košnjo trave. Uro kasneje se bodo pod vodstvom ŠD Sveta Ana odvile športne delavnice za otroke od 1. do 5. razreda starosti. Ob 17. uri sledi balinanje v Bar Bolšec, zvečer ob 20. uri pa Ples pod lipo, nastopila bo folklorna skupina.

V četrtek, 21. julija, se bo odvilo kolesarjenje po poteh občine Sveta Ana, zbirališče je ob 9. uri na razgledni ploščadi v centru občine. Ob 16. uri pa bo turnir v ulični košarki.

V petek, 22. julija, ob 17. uri se bo odvila gasilska operativna vaja, uro kasneje pa delavnica prve pomoči ob možganski kapi in srčnem infarktu v avli Antona Fašinga v pritličju občinske stavbe. Ob 20. uri Poletna noč, kjer bo nastopil cerkveno prosvetni pevski zbor.

Pestro bo tudi čez vikend

V soboto, 23. julija, najprej ob 9. uri na športnem igrišču v Lokavcu turnir v odbojki, ob 14. uri vlečenje vrvi, ki ga prireja BB bar.

V nedeljo, 24. julija, ob 7. uri naprej maša v cerkvi Svete Ane, ob 9. uri pa družabno srečanje z gasilci, igral bo ansambel Veseli Jurovčani. Ob 9.30 mimohod godbe na pihala in Twirling kluba Aninih mažoretk. Ob 10. uri slovesna maša v cerkvi. Ob 18. uri se bo v šotoru na parkirni ploščadi pred športno dvorano odvila tradicionalna gasilska veselica s srečelovom. Igral bo ansambel Pika na I, glasbena gosta bosta Alfi Nipič in Vili Resnik.

V ponedeljek, 25. julija, poteka dan odprtih vrat na ekološko učni kmetiji Pri Fridi. Dan kasneje pa ob 10. uri slovesna maša.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.