00:25, ned, 19. Maj

Petek in sobota v znamenju informativnih dnevov





Petek in sobota bosta na fakultetah in srednjih šolah v znamenju informativnih dnevov. Ti so po oceni študentskih in dijaške organizacije idealna priložnost, da bodoči dijaki in študenti pobližje spoznajo srednje šole, višješolske in visokošolske zavode ter smeri izobraževanja. Za bodoče dijake je na voljo 23.648, za bruce 19.760 mest.

Bodoči dijaki in bruci so se danes odpravili na informativne dneve po srednjih šolah in fakultetah. Informacije, ki jih bodo pridobili danes, pa bodo morda le te ključne za odločitev, kje bodo nadaljevali šolanje.

informativni mb

ŠOU v Mariboru tudi letos skrbi za številne aktivnosti

V Mariboru so za dijake oz. bodoče bruce poskrbeli informatorji mariborske študentske organizacije (ŠOUM). Ti med drugim delijo simbolične “vstopnice”, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim informacijam, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo. Na spletni strani www.soum.si jim je na voljo tudi BRUC priročnik, ker lahko najdejo vse informacije o študiju, socialnih pravicah in obštudijskih dejavnostih.

informativni...

V Mariboru je danes bodočim študentom na voljo brezplačen avtobusni prevoz od železniške postaje do fakultet, ob 13ih pa so dan odprtih vrat pripravili tudi v študentskih domovih.

Prijave na srednjih šolah do 3. aprila, na fakultetah do 5. marca

Vpisna mesta na srednjih šolah so bila objavljena 23. januarja, bodočim dijakom pa jih je na voljo 23.648. Šole bodo prijave sprejemale do 3. aprila, prav tako dijaški domovi. V slednjih je sicer za novince predvidenih 2369 mest.

Konec januarja je izšel razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2015/16, kjer je razpisanih 19.760 vpisnih mest za redni in izredni študij. Zadnji dan za prvo prijavo je 5. marec. Vpis sprejetih v prvem roku bo od 27. julija do 14. avgusta.

Mariborska univerza je za leto 2015/16 razpisala skupaj 5142 vpisnih mest za redni in izredni študij.

Povzeto po STA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.