09:36, ned, 28. Apr

Peter Podlunšek: “Več, kot bi si upal sanjati!”





Peter Podlunšek, novopečeni pilot razreda Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, se je na svoji drugi dirki med elito izkazal s fenomenalnim osmim mestom, navkljub pritisku, snegu in tehničnim pastem izjemno težke dirke v Spielbergu.

Foto: Joerg MItter/Red Bull Content Pool
Foto: Joerg MItter/Red Bull Content Pool

Potem, ko je na prvi dirki sezone v Abu Dhabiju orkan v puščavi odpihnil treninge, je tokrat nad udeleženci dirke kot giljotina viselo muhasto vreme. Na stezi, kjer je najtežji izziv pristanek na startno ciljni ravnini dirkališča v Spielbergu, je veter prva garancija za težko dirko.
V prvem krogu štirinajstih smo na nastop Petra Podlunška v mrazu in ob naletavanju snežink morali počakati vse do konca, ko se je na progo podala dvojica Podlunšek – Velarde (Juan Velarde, Španec, ki je na kvalifikacijah dosegel najboljši čas). Podlunšek je šel na progo prvi in odlično letel, a dobil dve sekundi časovnega pribitka zaradi neporavnanih kril ob vstopu v 12. vratca. Ko smo že pričakovali slab rezultat, je Velarde napravil napako v 4. vratcih, ki so včeraj boljše uvrstitve stala našega asa. Velarde je prekoračil deset dovoljenih G-jev, Podlunšek pa se je že na svoji drugi dirki v razredu Master uvrstil med osem najboljših.

Foto: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool
Foto: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

“Še nikoli nisem letel v snegu, a presenetljivo nisem čutil nobenih turbulenc. Predvsem moj zadnji let je bil miren in koordiniran. Spielberg je zame vedno poseben izziv, kjer moramo piloti pokazati vse svoje znanje. Včerajšnje kvalifikacije so bile zame prava učna ura, posebej četrta vratca so mi povzročala precej težav. Danes smo s fanti zadevo preštudirali in očitno našli boljšo, bolj direktno linijo. Osmo mesto na drugi tekmi v razredu Master? To je več, kot sem si upal sanjati,” je po tekmi povedal Podlunšek, pilot razreda Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race. Utrujen, a zelo zadovoljen. Z vsem, še posebej podporo Slovencev!
Podrobnosti nocoj ob 18.30 na BK TV.

Foto: BK TV
Foto: BK TV

V drugem krogu tekmovanja ali v krogu osmih so se pomerile dvojice Mc Leod (kot najhitrejši poraženec ali “fastest looser”) – Hall, Arch – Chambliss, Dolderer – Ivanoff in Podlunšek – Lamb (najhitrejši iz kroga štirinajstih). V finale štirih so se uvrstili Mc Leod, Arch, Dolderer in Lamb. Lansko leto je v Spielbergu prvikrat v karieri na najvišjo stopničko stopil prej večno drugi Matt Hall, danes pa je na ta neverjetni dan skozi snežinke prvi v cilj pripeljal večno drugi Dolderer. Na drugo stopničko je stopil favorit za zmago Arch, tretji je bil še vedno odlični Nigel Lamb, ki bo naslednje leto predal štafetu Miki Brageotu.
Naslednja, tretja dirka za svetovno prvenstvo Red Bull Air Race bo v Chibi na Japonskem, 4. in 5. junija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.