17:41, ned, 28. Apr

Pijani 19-letnik z avtom trčil v drog električne napeljave, avto je popolnoma zgorel





Mladenič, star komaj 19 let je med vožnjo pod vplivom alkohola v ovinku zletel s ceste v jarek, pri tem pa trčil v leseni drog nizkonapetostne električne napeljave. Tam je avto obrnilo na streho, nato pa je vozilo še zagorelo. Sopotnika so odpeljali v bolnišnico.

V soboto, 16. marca 2024, nekaj minut čez polnoč, je medžimurska policijska uprava obravnavala prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena 19-letni voznik in 24-letni sopotnik v osebnem vozilu. Nesreča se je zgodila na cesti med Žiškovcem in Vratišincem.

19-letnik je vozil pod vplivom alkohola,  1,15 g/kg. Vožnje ni prilagodil svojim sposobnostim in slabi vidljivosti. V ovinku je izgubil nadzor nad upravljanjem vozila in zletel z vozišča v cestni jarek. S sprednjim bočnim delom vozila je nato trčil v leseni drog  nizkonapetostne električne mreže. Zaradi močnega trka je avto obrnilo na streho. Vozilo je nato popolnoma zgorelo.

Pri gašenju so sodelovali poklicni in prostovoljni gasilci. Reševalci so sopotnika odpeljali v bolnišnico, na kraju nezgode njegovih poškodb niso okvalificirali, za voznika pa so ocenili, da je lažje poškodovan. Medžimurski policisti so še zapisali, da bodo po prejemu zdravniške dokumentacije lahko naredili pravno kvalifikacijo dogodka.

Cesta je bila zaradi ugotavljanja vzrokov in odpravljanja posledic prometne nesreče zaprta tri ure.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.