23:14, sre, 8. Maj

Pitniki tudi letos v Mariboru, kaj pa pršilnik vode?





V Mariboru so vsakoletno na voljo pitniki, in sicer na več lokacijah. Preverili smo, kako bo letos.

Pitniki so v obratovanju predvidoma med 1. majem in 10. oktobrom tekočega leta (odvisno od vremena) in so v tem času tudi pod zdravstvenim nadzorom, so nam uvodoma pojasnili na Javnem holdingu Maribor, ter dodali, da se dvakrat v sezoni opravi analiza pitne vode iz posameznega pitnika. Analize opravlja Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH).

Na območju MO Maribor je instaliranih 32 pitnikov vode

Sodelavci iz Mariborskega vodovoda opravijo pregled vseh pitnikov in njihovo čiščenje trikrat na teden. Na območju MO Maribor je instaliranih 32 pitnikov vode, za vzdrževanje katerih skrbi Mariborski vodovod.

Večina pitnikov je nameščenih v centru mesta, v bližini šol oz. fakultet, v mestnih četrtih ob športnih igriščih ali igralih ter na posameznih izpostavljenih turističnih točkah (Pohorska vzpenjača, Areh, Urban). Lokacije pitnikov so razvidne na povezavi PITNIKI – MARIBORSKI VODOVOD – Google Moji zemljevidi.

Tudi letos na Trgu Svobode pršilnik vode

14 pitnikov je v upravljanju in vzdrževanju Mariborskega vodovoda (modra oznaka na karti) in 18 pitnikov je samo v interventnem vzdrževanju Mariborskega vodovoda (zelena oznaka na karti). Rumeno označeni pitniki na karti pa niso v upravljanju in vzdrževanju Mariborskega vodovoda.

Pršilnik vode, namenjen osvežitvi otrok in ostalih mimoidočih ter hišnim ljubljenčkom v času vročih poletnih dni bo tako kot prejšnja leta instaliran na Trgu svobode.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.