08:20, sob, 27. Apr

Planica brez možnosti za SP 2019





Predstavniki Planice na 49. kongresu Mednarodne smučarske zveze, ki ta teden poteka v Barceloni, niso dobili organizacije svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju leta 2019. Prvenstvo bo pripravil avstrijski Seefeld. Kandidata sta bila še nemški Oberstdorf in kazahstanski Almaty.

getfoto2 (1)

Samo glasovanje je pokazalo, da Planica kljub velikemu optimizmu ni imela pravih možnosti, da prvenstvo res dobi. V prvem krogu glasovanja je Oberstdorf prejel osem glasov, Seefeld šest in Planica tri. Po pričakovanjih je odpadel Almaty. V drugem krogu se je izid ponovil, v finalu pa so vse tri planiške glasove dobili Avstrijci in presenetljivo zmagali.

Planica se je na kongresu Fis potegovala že za SP 2017, a bila na prejšnjem kongresu po hudem izgredu v slovenski odpravi v Južni Koreji neuspešna. Prvenstvo je takrat dobil finski Lahti. Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo v Falunu na Švedskem.

Zelo tesna je bila tudi odločitev o prireditelju svetovnega prvenstva alpskih smučarjev 2019. Z 9:8 so se na koncu veselili predstavniki švedskega Areja, ki so ugnali italijansko Cortino d’Ampezzo, ki ji ni pomagala niti podpora Alberta Tombre ali pa Luce di Montezemola. Brez protikandidata je SP deskarjev in smučarjev prostega sloga dobil ameriški Park City, Oberstdorf pa je v uteho dobil vsaj svetovno prvenstvo v poletih 2018, a prav tako brez protikandidata.

V petek bodo na kongresu še volitve predsednika in članov predsedstva. Edini kandidat za predsedniško mesto ostaja Švicar Gian Franco Kasper, med 22 kandidati pa se bo za eno od 16 mest v predsedstvu potegoval tudi slovenski predstavnik Janez Kocijančič.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.