07:11, pet, 19. Apr

Plavajoči oder na Dravi še do letošnjega Lenta





Po napovedih bo stalni plavajoči oder na Dravi do Festivala Lent, ki bo letos med 22. in 30. junijem.

Za gradnjo načrtovanega stalnega plavajočega odra na Dravi je Mestna občina Maribor prejela eno ponudbo. Po napovedih naj bi maeriborska občina in s tem podjetjem pogodbo podpisala prihodnji teden. “Po sedaj predvideni časovnici bo oder dokončan do Festivala Lent, če ne pride do kakšnih zapletov,” so pojasnili na občini. Za gradnjo odra se je na javnem razpisu ponudilo koroško podjetje Adteh. “Po pregledu ponudbe je bilo ugotovljeno, da izpolnjuje vse zahtevane pogoje, zato je bila v petek na portalu javnih naročil objavljena odločitev o oddaji javnega naročila ponudniku Adteh,” pravijo na MO Maribor. Končna ponudbena vrednost za izvedbo projekta je nekaj več kot 300.000 evrov.

Projekcija - takšen naj bi bil novi oder na Dravi.
Projekcija – takšen naj bi bil novi oder na Dravi.

Mestni svet je investicijsko dokumentacijo, ki so jo pripravili v sodelovanju z organizatorjem Festivala Lent – Narodnim domom Maribor, potrdil julija lani. Stalni plavajoči oder bo postavljen ob Vodnem stolpu (v zalivu) kjer bodo pritrdili konstrukcijo, na katero bo mogoče vselej postaviti oder. S tem se bodo izognili visokim stroškom vsakoletnega postavljanja odra, ki bi sicer znašali okoli 70.000 evrov letno. Na novem prizorišču pa bi bilo tudi za okoli tisoč obiskovalcev več prostora, kot je bilo nekoč.

Glede na to, da bo Festival Lent letos potekal med 22. in 30. junijem, sta za izgradnjo plavajočega odra na Dravi na voljo le dva meseca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.