07:44, sob, 4. Maj

Plaz na Koroškem oviral promet na želežniški progi





Zaradi obilnih meteornih vod se je na železniško progo med Vuzenico in Dravogradom sprožil plaz, ki je zaprl pot javnemu železniškemu prometu. Vlaki niso vozili, potniki pa so mogli iskati alternative za pot v šolo, službo…

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Zaradi plazu je bil onemogočen prevoz javnega prometa po tirih. Slovenske železnice so zaradi tega organizirale nadomestne avtobusne prevoze. Plaz pa – neuradno – odstranjujejo dežurni delavci Slovenskih železnic. Dokler z deli ne bodo končali, bo proga Dravograd – Vuzenica zaprta.

Iz Slovenskih železnic sporočajo: “Strojevodja vlaka na relaciji Vuzenica-Dravograd naletel na plaz na progi, zaradi česar ni mogel nadaljevati vožnje. O oviri na progi je obvestil pristojne službe. Služba za gradbeno dejavnost Slovenskih železnic je uvedla zaporo proge, ki je trajala do 6.15. V tem času vlaki niso vozili, za potnike pa smo organizirali nadomestni avtobusni prevoz. Vlak 4008 je imel zaradi nepričakovane zapore proge 103 minute zamude, vlak 4005 102 minuti, vlak 4460 pa 24 minut zamude. Zaradi plazu na relaciji Dravograd – Vuzenica nismo prejeli nobene pritožbe. Potnikom, ki jim je bilo zaradi plazu onemogočeno potovanje z vlakom in bi že imeli kupljeno vozovnico za vlak, bi znesek plačane prevoznine vrnili.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.