00:49, čet, 2. Maj

Ples za žen(sk)e





V Hotelu Veter v Rušah so včeraj zaplesali člani in članice Društev upokojencev Ruše in Smolnik. Za vzdušje so skrbeli Ruški frajtonarji in ansambel Nikoli ni prepozno. Ker se je plesa udeležilo precej več članic kakor članov, so zaplesale tudi v žensko-ženskih parih.

Članice DU so nam z nasmehom na obrazu zaupale, da se rade poveselijo in zaplešejo tudi brez moških. Pravijo, da se »znajdejo kar same«. Ferdinand Rataj, eden članov, ki so prišli na ples v počastitev dneva žena, pa se je pošalil, da bodo »njegove kar 4«. Za vrstni red menjavanja plesalk ima poseben ključ, je povedal, a ga ni izdal.

Draga Fabjan, podpredsednica DU Ruše, je – malo za šalo, malo zares – povedala, da je lepo ohranjati tradicijo praznika žensk: »Saj vsi poznamo tisto o treh in enem vogalu hiše.« Ne samo, da imajo ženske pomembno vlogo v vsakdanjem življenju. Po procesu emancipacije vse bolj tudi v gospodarstvu in politiki, ženskam pa tudi v DU namenjajo posebno pozornost.

Branko Andrej, eden od pevcev ansambla Nikoli ni prepozno, pa je povedal, da je za ženske, posebej v počastitev njihovega praznika, treba poskrbeti z glasbo iz srca, pa tudi takšno, ki jih nagovori (na primer s pesmimi o materah).

Več o plesu v počastitev dneva žena v oddaji Občinski informator: to sredo, 12. marca, ob 18.30 na BK TV.

dan žena ruše.PNG2

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.