12:14, pet, 17. Maj

Policisti informacij o pogrešanih nimajo





Slovenska policija nima informacij, da bi bili ob poplavah v Sloveniji pogrešani nizozemski državljani, so STA sporočili z Generalne policijske uprave. Več nizozemskih medijev je namreč poročalo, da je v Sloveniji zaradi poplav pogrešanih najmanj pet nizozemskih državljanov.

Predstavnik nizozemskega zunanjega ministrstva je danes za nizozemsko radiotelevizijo NOS sporočil, da v Sloveniji pogrešajo pet Nizozemcev. Sicer ni znal pojasniti, ali so morda le nedosegljivi ali gre za druge okoliščine.

Sta pa dva državljana Nizozemske med štirimi žrtvami, ki so jih doslej terjale poplave v Sloveniji. Bohinjski gorski reševalci so oba našli mrtva pod Malim draškim vrhom. Po prvih informacijah policije bi bila lahko njuna smrt povezana z udarom strele.

Istega dne naj bi iz kampa v bližini meje s Hrvaško evakuirali približno 400 Nizozemcev, je poročala radiotelevizija NOS. Odpeljali naj bi jih v Brežice, kjer so ostali do šestih zjutraj. Njihov kamp je sedaj ponovno odprt, mnogi so se že vrnili.

Iz drugega kampa Menina naj bi medtem izvedli helikoptersko reševanje še 60 Nizozemcev, ta kamp pa za zdaj ostaja zaprt. Stanje tam je bilo takšno:

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.