10:31, sob, 4. Maj

Po ropu banke policista ujel Rom, odjeknili so streli





Včeraj,  9.  junija  2020, nekaj po 15. uri so bili murskosoboški policisti obveščeni  o  ropu  bančne ustanove na Cankovi. Občani so najprej obvestili OKC  PU Murska Sobota, da je prišlo do ropa bančne ustanove, pozneje pa še, da je bilo slišati več strelov v bližini navedene bančne ustanove.

Na podlagi prvih podatkov je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v  prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka  izročila.  Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju  je  storilec  s  kraja  ropa  pobegnil  in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl.

Okoliščine  smrti storilca, katerega sta občana prestregla med begom, se še ugotavljajo. En občan je bil v dogodku poškodovan in odpeljan v bolnišnico. Stopnje poškodb bodo znane naknadno.

Na  kraj  so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so zavarovali kraj dejanja,  do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca  posebnega  oddelka  SDT.  Na  kraju se zbirajo obvestila, opravlja ogled  kraja ropa in ogled kraja najdbe umrlega storilca ter preverjajo vse okoliščine.

Na  kraju je bilo  s  preverjanjem  ugotovljeno, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murska Sobota, prav tako  je  bila  na kraju zavarovana pištola. Zato so policisti o tem takoj obvestili posebni oddelek SDT, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili.

V. d. generalnega direktorja policije, Anton Travner, je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka.

Več informacij so razkrili v Večeru, za storilcem bi se naj bo njihovih informacijah podal pogumni občan. Župan Cankove Danilo Kacijan jim je dejal: “Tekla sta kakšen kilometer, ko so se zaslišali trije streli, potem še četrti, takrat je ropar obležal.” Župan je za Večer še povedal, da bi rad poudaril, da je pogumni občan Rom: “Zasluži si več kot samo priznanje. Lahko bi plačal z življenjem, nenazadnje ga je ropar poškodoval – s pištolo po glavi.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.