06:48, pon, 29. Apr

Po šestih dneh še vedno brez elektrike, oglasil se je ogorčen župan





Od prejšnjega četrtka, 13. 7. 2023, ko je nad Slovenijo v zgodnjih jutranjih urah besnelo neurje, je več gospodinjstev in drugih prejemnikov ostalo brez elektrike. Delavci Elektra Maribor so sicer takoj odšli na teren popravljati in sanirati, a po šestih dnevih je več uporabnikov še vedno brez elektrike.

Na družbenem omrežju se je včeraj oglasil župan občine Pesnica Gregor Žmak s precej ogorčenim sporočilom.

Vir: Facebook, Gregor Žmak župan, dostop 18. 7. 2023

“Kljub obljubam s strani pristojnih družbe Elektro Maribor, v Občini Pesnica nekateri še vedno nimamo električne energije po zadnjem neurju,” je zapisal in dodal: “Vsi vemo, da je potrebna modernizacija omrežja, saj so drogovi za prenos električne energije popolnoma dotrajani, na kar nenehno opozarjamo že več kot štiri leta.”

Pravi, da verjame, da delavci dajejo vse od sebe na terenu, “vendar namesto kovanja dobičkov bo potrebno vlagati v omrežje. Nezadovoljstvo prebivalcev je preveliko”.

Obrača se na Elektro Maribor: “Upam, da se pristojni zbudijo in najkasneje jutri vzpostavijo obljubljeno stanje, ki si ga občanke in občani zaslužimo in tudi mesečno plačujemo. Razumemo, da naenkrat urediti vsega ne gre, vendar po petih dnevih brez električne energije ….. je pa to sramota za družbo kot je Elektro Maribor.”

Elektro Maribor odgovarja

Obrnili smo se tudi na Elektro Maribor. Razložili so: “Kot vemo, je v četrtek, 13. 7. 2023 rano zjutraj močno neurje prizadelo tudi severovzhodni del Slovenije, katerega z električno energijo oskrbuje Elektro Maribor. Takoj po neurju je bilo brez napajanja ca. 50.000 odjemalcev, oz. več kot 1300 transformatorskih postaj, kar predstavlja več kot tretjino vseh transformatorskih postaj, ki jih oskrbujemo.”

Zatrdili so: “Trenutno je brez napajanja še samo nekaj odjemalcev, kateri bodo predvidoma (če ne bo dodatnih zapletov) priključeni še danes.” Prav tako so poudarili: “Družba je zagotovila ves razpoložljiv kader, ki je bil v tem trenutku na razpolago. Prav tako smo dodatno angažirali tudi vse možne zunanje izvajalce, ki so bili pripravljeni priskočiti na pomoč.” In razložili: “Zaradi obsega škod, katerih ni bilo mogoče sanirati naenkrat, smo se lotili popravil na način, da smo skušali odpraviti napake prej tam, kjer je bilo prizadetih največ odjemalcev.” 

In pojasnili: “Ker so škode na električnem omrežju zelo kompleksne in posledično tudi zelo nevarne (veliko podrtih dreves na električno omrežje in veliko podrtih stojnih mest), še enkrat prosimo krajane za strpnost, da lahko naši monterji opravijo svoje delo ustrezno kvalitetno in predvsem brez kakršnih koli nesreč.”

Postavili smo jim tudi vprašanje, ali bodo in kdaj bodo zamenjali dotrajane drogove, pa odgovora na to nismo dobili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.