09:45, sre, 1. Maj

Počitnice s prijatelji 2014





Počitnice s prijatelji 2014 Zveze prijateljev mladine Maribor se nadaljujejo s polno paro. Z naslednjim tednom se bodo ustvarjalne delavnice iz parka preselile v Dom ustvarjalnosti mladih, nadaljujejo pa tudi z zanimivimi, zabavnimi in poučnimi izleti.

Zajeta slika

IZLETI
Ponedeljek, 7. julij, ob 9.00
Klepet z živalcami: NA KONJA!
Konjeniški klub Piramida nas vabi na Hipodrom Kamnica na kratko ježo po maneži. (KK Piramida vabi tudi na Počitnice v čarobnem svetu konj, več na www.kdpiramida.si).

Torek, 8. julij, ob 9.00
Športno dopoldne: LOKOSTRELSTVO
Potrebujemo lok in puščico ter ostro oko in mirno roko. Potem pa zadetek v sredino tarče in postali bomo pravi Robin Hood. (Lokostrelski klub Maribor)

Sreda, 9. julij, ob 7.30
Sredin izlet: ARBORETUM VOLČJI POTOK
Spoznali bomo superdrevesa z vsega sveta in se spoprijateljili z živalskimi prebivalci botaničnega parka. Doplačilo 20 EUR. Povratek okoli 18. ure.

Četrtek,10. julij, ob 9.00
Druženje z znanstveniki: CENTER EKSPERIMENTOV
Med več kot 50 eksperimenti bomo z mladimi »znanstveniki« preizkusili tudi, kako deluje vulkan. (Center eksperimentov – Evropski kulturni in tehnološki center Maribor)

Petek, 11. julij, ob 9.00
Doživetja na Mariborskem otoku: ZELENI RAJ Z BAZENOM
Vodne igre, plavanje in čofotanje, vožnja po toboganu, vaterpolo, odbojka na vodi in ležanje na travi. Kopalke in brisača! (Športni objekti Maribor, Vaterpolski klub Branik in Plavalni klub Branik)

USTVARJALNE DELAVNICE

Počitniške ustvarjalne delavnice bodo potekale v Domu ustvarjalnosti mladih, od 7. do 11. julija, med 8. in 16. uro, posebej zanimive pa bodo tokrat naslednje delavnice:

ZVOK MOJEGA GLASBENEGA INŠTRUMENTA
7. do 11. julij, ob 10.00
Izdelovanje tolkal, brenkal in pihal iz naravnih in odpadnih materialov (mentorica Eva Vilčnik).

MISELNE IGRE
7. do 11. julij, ob 11.00
Reševanje miselnih iger – hui hui in tangram sta le dve izmed njih (mentor Andrej Klembas).

GO – MISELNA IGRA S KAMNI
7. do 11. Julij, ob 11.00

Strateška miselna igra je ena najstarejših namiznih iger. Po legendi si jo je izmislil kitajski cesar Yao, da bi izboljšal umske sposobnosti svojega sina. Največji razcvet je doživela na Japonskem, danes pa jo igrajo po vsem svetu (mentor Janez Janža, Go društvo Maribor).

POPOTNIŠKA FOTOGRAFIJA (za začetnike)
7. do 11. julij, 9.00-12.00

Pravo okolje za popotniško fotografijo so potepanja v naravi ali urbanih okoljih, zato se bomo vsak dan odpravili na izlet (po počitniškem programu) in se naučili, kako posneti dobro popotniško fotografijo. Udeleženci morajo imeti svoj fotoaparat (mentorica Almira Ćatović, Fotoklub Maribor).

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2014 je objavljen na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=76. Za dodatne informacije so na voljo v informacijski pisarni INFO-DUM, (Razlagova 16, pritličje), na tel. št. 02 229-94-50 in 040 433-511 ali preko e-pošte info.dum@zpm-mb.si.

LETOVANJA

Prosta mesta za letovanja so na voljo le še v ŠESTI IZMENI V POREČU (14. – 24. 8.) in DRUGI IZMENI NA POHORJU (21. 7. – 1. 8.), prijave so možne tudi še za letovanje z učenjem nemščine MARBURG – BERLIN (8. – 16. 8.).

Občinska sredstva za subvencionirana letovanja so že porabljena, na voljo pa so še zdravstveni predlogi ali plačilo za letovanje za polno ceno. S pomočjo akcije Zveze prijateljev mladine Slovenije »Pomežik soncu« zbiramo tudi še sredstva za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Aktualne informacije v zvezi z LETOVANJI ter odhodi na morje in na Pohorje so objavljene na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=79. Za dodatne informacije so na voljo v Referatu za letovanja (Razlagova 16, drugo nadstropje), na tel. št. 02 229-69-14 in 040 433-766 ali na e-naslovu referatzpm@zpm-mb.si.

Zloženko si lahko ogledate na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.