11:47, pet, 3. Maj

Počitnice s prijatelji 2014





Počitnice s prijatelji 2014 Zveze prijateljev mladine Maribor bodo v naslednjem tednu ponovno polne zanimivih doživetij, tako na izletih in ustvarjalnih delavnicah, kot na letovanjih …

počitnice s prijatelji

IZLETI
Ponedeljek, 14. julij, ob 9.00
Klepet z živalcami: TAČKE POMAGAČKE
Psi so odlični družabniki, znanstvena dognanja pa potrjujejo tudi, da na ljudi zdravilno vplivajo. (Društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke)

Torek, 15. julij, ob 9.00
Športno dopoldne: PLEZANJE
S pomočjo plezalne opreme in izkušenih alpinistov bomo priplezali na vrh plezalne stene na Domu Miloša Zidanška na Pohorju. (Akademsko planinsko društvo Kozjak)

Sreda, 16. julija, ob 7.30
Sredin izlet: PRAVLJIČNI GOZD
V Logarski dolini se skrivajo pravljična bitja, ki nas bodo po gozdnih poteh peljala vse do čudovitega slapa Rinka. Doplačilo 18 EUR. Povratek okoli 19. ure.

Četrtek, 17. julij, ob 9.00
Druženje s kustosom: ZGODBE MESTA
V mestnem gradu se skriva veliko zgodb o mestni preteklosti. Že poznate čevljarčka, ki je rešil Maribor pred Turki? (Pokrajinski muzej Maribor)

Petek, 18. julij, ob 11.00
Doživetja v naravi: DOŽIVLJAJSKO IGRIŠČE
V Ertlovem gozdičku se skriva prav posebno igrišče, ki pod krošnjami dreves spodbuja ustvarjalno igro in druženje. (Center za pomoč mladim Maribor

Zbirno mesto za izlete je Dom ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16). Za sredin izlet je obvezna predhodna prijava.

USTVARJALNE DELAVNICE

Počitniške ustvarjalne delavnice potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro. Posebej zanimivi bosta naslednji delavnici:

RITEM ZA PLES
14. do 18. julij in 11. do 14. avgust, ob 11.00
Vsakič druga melodija in ritem, vedno pa miganje in gibanje, ki z vajo postane ples (mentorica Sanja Marić).

BRIDŽ – MISELNA IGRA S KARTAMI
14. do 18. julij in 11. do 14. avgust, ob 11.00

Igranje te miselne igre s kartami je v svetu zelo razširjeno – v marsikateri državi jo igrajo tudi v okviru izbirnih vsebin na šolah, saj krepi logično razmišljanje, kombinatoriko in komunikativnost (mentorica Milica Marin, Štajerski bridge klub).

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2014 je objavljen na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=76. Za dodatne informacije so na voljo v informacijski pisarni INFO-DUM, (Razlagova 16, pritličje), na tel. št. 02 229-94-50 in 040 433-511 ali preko e-pošte info.dum@zpm-mb.si.

LETOVANJA

Prosta mesta za letovanja so na voljo le še v ŠESTI IZMENI V POREČU (14. – 24. 8.) in DRUGI IZMENI NA POHORJU (21. 7. – 1. 8.).

Občinska sredstva za subvencionirana letovanja so že porabljena, na voljo pa so še zdravstveni predlogi ali plačilo za letovanje za polno ceno. S pomočjo akcije Zveze prijateljev mladine Slovenije »Pomežik soncu« zbiramo tudi še sredstva za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Aktualne informacije v zvezi z LETOVANJI ter odhodi na morje in na Pohorje so objavljene na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=79. Za dodatne informacije so na voljo v Referatu za letovanja (Razlagova 16, drugo nadstropje), na tel. št. 02 229-69-14 in 040 433-766 ali na e-naslovu referatzpm@zpm-mb.si.

Zloženko si lahko ogledate na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.