01:18, pon, 29. Apr

Počitnice s prijatelji 2014





V okviru programa ZPM Maribor »Počitnice s prijatelji 2014« vas v naslednjem tednu čakajo nove dogodivščine, ustvarjalni trenutki in druženja s prijatelji …Foto-utrinke in vtise z izletov in delavnic lahko spremljate na Facebook strani.
počitnice s prijatelji

IZLETI
Ponedeljek, 11. avgust, ob 9.00
Klepet z živalcami: SPREHOD S KUŽKI
Osamljeni kužki, ki v zavetišču za zapuščene živali čakajo na novega prijaznega lastnika, bodo veseli vaše družbe. (Zavetišče za živali Maribor)

Torek, 12. avgust, ob 9.00
Športno dopoldne: NOGOMET
Zaradi svetovnega prvenstva v nogometu, ste letos nad brcanjem žoge še posebej navdušeni. (Nogometni klub Železničar)

Sreda, 13. avgust, ob 7.30
Sredin izlet: RAJ NA BLEDU
Lepote Blejskega vintgarja vas bodo gotovo očarale, čas pa bo še za skok v jezero in za obisk stare grajske tiskarne. Kopalke in brisača! Doplačilo 25 EUR. Povratek okoli 20. ure.

Četrtek, 14. avgust, ob 9.00
Druženje z ljudmi s posebnimi potrebami: PONOSNO RAZLIČNI
Dopoldne boste preživeli s posebnimi ljudmi – povabili so na likovne delavnice in športne aktivnosti. Presenečeni boste, kaj vse zmorejo. (Varstveno-delovni center Polž Maribor)

Zbirno mesto za izlete je Dom ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16). Za sredin izlet je obvezna predhodna prijava.

USTVARJALNE DELAVNICE

Počitniške ustvarjalne delavnice v Domu ustvarjalnosti mladih tokrat zaradi praznika potekajo od ponedeljka do četrtka, med 8. in 16. uro. Posebej zanimive v naslednjem tednu bodo delavnice:

RITEM ZA PLES
11. do 14. avgust, ob 11.00
Vsakič druga melodija in ritem, vedno pa miganje in gibanje, ki z vajo postane ples (mentorica Sanja Marić).

BRIDŽ – MISELNA IGRA S KARTAMI
11. do 14. avgust, ob 11.00

Igranje te miselne igre s kartami je v svetu zelo razširjeno – v marsikateri državi jo igrajo tudi v okviru izbirnih vsebin na šolah, saj krepi logično razmišljanje, kombinatoriko in komunikativnost (mentorica Milica Marin, Štajerski bridge klub).

CROISSANT AU CHOCOLAT – MMM, DIŠI PO FRANCIJI
12. do 14. avgust, ob 10.00
Če boste kdaj obiskali Francijo, je dobro vedeti, kako naročiti francoski rogljiček s čokolado (izvajalec Theo Karoumenos, Zavod Zlati hrček).

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2014 je objavljen na spletni strani. Za dodatne informacije so na voljo v informacijski pisarni INFO-DUM, (Razlagova 16, pritličje), na tel. št. 02 229-94-50 in 040 433-511 ali preko e-pošte info.dum@zpm-mb.si.

POLETNI NARAVOSLOVNI TABOR

V okviru projekta Omogočimo sanje, ki je namenjen nadarjenim otrokom iz socialno ogroženih družin, organizirajo POLETNI NARAVOSLOVNI TABOR na temo »ZAČUTIMO NARAVO«. Potekal bo med 23. in 27. avgustom 2014, na DOMU MILOŠA ZIDANŠKA NA POHORJU, kjer bodo mladi poglabljali svoje znanje na naravoslovnem področju v najboljši učilnici – naravi.

Prijavijo se lahko otroci od 5. do 9. razreda osnovne šole, ki imajo odločbo o nadarjenosti. Rok za prijavo je 14. 8. 2014. Programski vodja tabora je Kornelija Kaurin, koordinatorica eko projektov pri ZPM Maribor.

Podrobnejše informacije, program in prijavnico najdete na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=1282. Za dodatna pojasnila so na voljo na tel. št. 02 229 69 15 ali na e-naslovu ursa@zpm-mb.si.

Zloženko si lahko ogledate na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.