02:21, pet, 3. Maj

»Počitnice s prijatelji 2014«





Za devetošolce so se počitnice že začele in kmalu se jim bodo pridružili še njihovi mlajši in starejši vrstniki. Za dobra dva meseca bodo pozabili na šolske obveznosti in se prepustili uživanju, sproščenemu ustvarjanju in učenju, zanimivim potepanjem, druženju s prijatelji … Da bodo tudi letos počitnice nepozabne in polne doživetij, bodo s počitniškim programom »POČITNICE S PRIJATELJI 2014« poskrbeli pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Od 20. junija do 5. julija bodo njihove dejavnosti potekale v Mestnem parku v okviru Festivala Lent, 25. junija bo prva skupina otrok odpotovala v Poreč, 1. julija se bodo delavnicam in letovanjem pridružili priljubljeni tematski in sredini izleti …

image001

Tukaj najdete počitniški program, ki se bo odvijal v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (DUM). Pripravili so množico ustvarjalnih delavnic, ki zajemajo likovno ustvarjanje, miselne igre, gibalne in plesne dejavnosti, učenje tujih jezikov, delavnico čaranja, poletno šolo fotografije … Marsikaj boste doživeli na kar dvaintridesetih tematskih izletih po Mariboru, še več dogodivščin vas čaka na devetih celodnevnih sredinih izletih. Tu so še tradicionalne prireditve ob koncu počitnic – Dogodek v skate parku, tekmovanje Maribor, moje mesto in Neresna olimpijada …

Za letovanja v Vzgojno izobraževalnem in rekreacijskem centru (VIRC) v Poreču in na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju je še nekaj prostih mest, vendar je s prijavami treba pohiteti. Prijave zbirajo tudi še za letovanje z učenjem nemščine v Marburgu. Žal so porabljena že vsa sredstva Mestne občine Maribor in okoliških občin za subvencionirana letovanja, na voljo pa so že sredstva za zdravstvene predloge.

Tudi letos jim bodo pri izvedbi programa pomagala mnoga mariborska društva, organizacije, zavodi in posamezniki ter okoli 200 prostovoljk in prostovoljcev. Pričakujejo, da se bo počitniških dejavnosti udeležilo okoli 5000 otrok in mladostnikov.

Podrobnejše informacije o letovanjih na morju in na Pohorju ter počitniškem programu v Mariboru so zbrane na njihovi spletni strani www.zpm-mb.si, za dodatna vprašanja so seveda tudi na voljo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.