16:01, pon, 29. Apr

Počitnice s prijatelji





Počitniške ustvarjalne delavnice ZPM Maribor bodo v naslednjem tednu še naprej potekale v Mestnem parku v okviru Festivala Lent oz. Art kampa, 1. julija pa bo že oživel tudi Dom ustvarjalnosti mladih, kjer bo zbirališče za počitniške izlete. V naslednjem tednu se prične še Poletna šola japonskega mečevanja, 5. julija bo na morje odpotovala druga skupina otrok …

Poletna šola japonskega mečevanja

Zajeta slika

USTVARJALNE DELAVNICE

Ustvarjalne delavnice potekajo v Mestnem parku v sklopu ustvarjalnega kotička NARAVOLJUBJE (med promenado in akvarijem), do 5. julija, vsak dan, med 10. in 13. uro in med 16. in 20. uro. Ustvarjajte iz naravnih in odpadnih materialov, spoznavajte zanimiv svet živali na delavnici Klepet z živalcami, se igrajte v naravi in prebujajo čute v Senzoričnem parku.

IZLETI

Torek, 1. julij, ob 9.00
Športno dopoldne: ULTIMATE FRIZBI
Tek, skok, ulov, podaja … in pokazali bodo, da je frizbi pravi način za rekreacijo in zabavo. (Ekipa Cosmo iz Športnega društva Ultimate Frisbee Maribor)

Sreda, 2. julij, ob 7.30
Sredin izlet: RAFTING NA KRKI
Čelada, zaščitna obleka, veslo, gumenjak, nato pa čez brzice po zeleni dolenjski lepotici. Kopalke in brisača! Doplačilo 25 EUR. Povratek okoli 20. ure.

Četrtek, 3. julij, ob 9.00
Druženje s fotografi: CAMERA OBSCURA
Camera obscura ali temna soba je predhodnica sodobnega fotoaparata. Izdelali si jo boste, naredili posnetek in fotografijo razvili v temnici. (Fotoklub Maribor)

Petek, 4. julij, ob 9.00
Doživetja v naravi: SENZORIČNE DELAVNICE
Naravo okoli sebe dojemamo predvsem z vidom, veliko več pa doživimo, če vklopimo še druge čute: vonj, okus, sluh in tip.

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2014 je objavljen na njihovi spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=76.
Za dodatne informacije so na voljo v informacijski pisarni INFO-DUM, (Razlagova 16, pritličje), na tel. št. 02 229-94-50 in 040 433-511 ali preko e-pošte info.dum@zpm-mb.si.

POLETNA ŠOLA JAPONSKEGA MEČEVANJA

Klub japonskega mečevanja Maribor prireja Poletno šolo japonskega mečevanja, ki se bo odvijala v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor, vsak torek in sredo, v juliju in avgustu, s pričetkom ob 18. uri. Poletna šola japonskega mečevanja je brezplačna. Udeleženci bodo spoznavali kendo in iaido, za otroke in mladostnike pa so pripravili posebej prilagojeno šolo Mali samuraj. Podrobnejše informacije najdete na tej povezavi.

LETOVANJA

Prosta mesta za letovanja so na voljo le še v ŠESTI IZMENI V POREČU (14. – 24. 8.) in DRUGI IZMENI NA POHORJU (28. 7. – 8. 8.), prijave so možne tudi še za letovanje z učenjem nemščine MARBURG – BERLIN (8. – 16. 8.).

Občinska sredstva za subvencionirana letovanja so že porabljena, na voljo pa so še zdravstveni predlogi. S pomočjo akcije Zveze prijateljev mladine Slovenije »Pomežik soncu« zbirajo tudi še sredstva za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Podrobne informacije so na voljo na spletni strani http://www.zpm-mb.si/index.php?id=79. Za dodatne informacije so na voljo v Referatu za letovanja (Razlagova 16, drugo nadstropje), na tel. št. 02 229-69-14 in 040 433-766 ali na e-naslovu referatzpm@zpm-mb.si.

Letak s koledarjem dogodkov si lahko ogledate na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.