13:52, pet, 29. Mar

Pod vplivom alkohola povzročila prometni nesreči





Mariborski policisti so sporočili, da so se včeraj zgodili dve prometni nesreči, pri katerih sta voznika vozila pod vplivom alkohola.

Slika je simbolična.

Včeraj popoldan je v Spodnji Voličini 60-letni moški, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, z osebnim avtomobilom zapeljal v obcestni jarek. V prometni nesreči je bil udeležen sam. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 mg/l alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno sodišče pa bodo zoper njega podali tudi obdolžilni predlog.

Sinoči pa je 25-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti od Vukovskega dola proti Jakobskemu dolu. Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je v levem preglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je vozilo zaneslo v desno, tam pa je trčil v travnato nabrežino in pristal v jarku. V trčenju se je njegova 19-letna sopotnica lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo odpeljali v UKC Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,39 mg/l alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali
plačilni nalog.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.